Egy magyar egészségügyi startup rangos innovációs díjat nyert el

t-limfocita rákbetegség T-lymphocytes attacking cancer cell, illustration antigen antigenic attach attached attaching ATTACK attacking bind binding BOUND CANCER cancerous cell BIOLOGY cells coloured cytology cytotoxic DISEASE
Ráksejtet elpusztító T-limfociták
Vágólapra másolva!
A mesterséges intelligenciát is alkalmazó orvosi technológiai startup tavaly már kiérdemelte az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért Gyurós Tibor-díját a daganatos betegek személyre szabott, precíziós onkológiai ellátásához szükséges minden diagnosztikai és informatikai eszközt egy programban elérhetővé tevő megoldásával. Most a magyar egészségügyi startup Európa egyik legjelentősebb innovációs díját nyerte el.
Vágólapra másolva!

Az Oncompass Medicine Hungary Kft. RealTime Oncology Treatment Calculator nevű fejlesztése egy olyan szabályalapú mesterséges intelligencia, amely a cég saját fejlesztésű algoritmusa segítségével dolgozza fel a beteg leleteit.

A feldolgozást követően az algoritmus a beteg daganatában azonosított molekuláris genetikai elváltozások alapján az adott beteg kezelésére releváns, rangsorolt hatóanyag listát állít össze, ezáltal növeli a rákos betegek esélyét a hatékony kezelésre.

Cecilia Bonefeld-Dahl, a DIGITALEUROPE elnöke szerint, a cég úttörő technológiája a jövőben emberi életek ezreit mentheti majd meg.

Az IVSZ -Szövetség a Digitális Gazdaságért, tavaly szeptemberben Az év innovációja díjjal ismerte el az Oncompass Medicine precíziós onkológiai döntéstámogató eljárását, és

a DIGITALEUROPE tagjaként jelölte a Future Unicorn-díjra a magyar startupot.

Az IVSZ honlapján egy interjú jelent meg, amelyben dr. Peták István, az Oncompass Medicine tudományos igazgatója beszél a vállalat fejlesztéséréről, és a Future Unicorn-díj megszerzését is kommentálja.