Törőcsik Franciska jelöltjeként a Segítség.ma határon túli magyarokat segítő startup is jelölt a Highlights of Hungary-n, közölte a Magyar Ifjúsági Konferencia Egyesület.

Tavaly ősszel indult el a Magyar Ifjúsági Konferencia és külhoni magyar szakmai partnereinek összefogásából létrejövő Segítség.ma online felület. Törőcsik Franciska színésznő jelöltjeként mától rájuk is lehet szavazni a Highlights of Hungary oldalán. A projektet számos hazai és határon túli híresség is támogatja, többek között a Bagossy Brothers Company, Gundel Takács Gábor, Dér Heni, ifj. Vidnyánszky Attila vagy Andrusko Marcella színésznő.

A Segítség.ma megoldás lehet a határon túli magyar anyanyelvű egészségügyi ellátás jelenlegi nehézségeire.

Törőcsik Franciska színművésznő a hármashatárhegyi Guckler Károly-kilátópontnál (2020 augusztus)Forrás: MTI/Cseke Csilla

A platform legfontosabb célja, hogy a határon túli és a diaszpórában élő magyar betegek a lehető legkönnyebben és leggyorsabban találjanak maguknak, vagy a környezetükben élőknek anyanyelvű egészségügyi és mentálhigiénés szakembert. A Highlights of Hungary 55 legkreatívabb kezdeményezése közé kerülve a csapat arra számít, hogy minél több emberhez eljut a projekt.A felület a tesztelési időszak után november eleje óta fogadja a szakemberek és a felhasználók regisztrációit. Jelenlegi szakmai csapatuk a Kárpát-medence 3 régiójából, Erdélyből, Felvidékről és Magyarországról állt össze, mindegyikük saját szemszögből tud beszélni a helyi problémákról.