Minden idők legnagyobb felújítási programjába kezd a Hunguest Hotels Zrt.

Hunguest Hotels Nyíregyháza szálloda
Hunguest Hotels, Nyíregyháza
Vágólapra másolva!
A társaság 17,7 milliárd forint felújítási támogatást nyert a cég 14 szállodájára.
Vágólapra másolva!

Détári-Szabó Ádám, a társaság vezérigazgatója a Világgazdaságnak elmondta, hogy ingatlanállományuk nem homogén, különböző állapotúak az épületek, van köztük 2019-ben átadott modern hotel, de olyanok is, amelyek évtizedek óta nem voltak korszerűsítve.

A legnagyobb összeget nyerte a Hunguest, mivel a legnagyobb vidéki szállodalánc Magyarországon, a projektenkénti pályázati támogatásuk viszont nem kiugró, szállodánként 1,26 milliárd forintos átlag jön ki.

Kifejtette, hogy a teljes pályázati keretből 35 projekt kapott támogatást, a Hunguest 14 szállodája a teljes összeg mindössze egyötödét hozta el. Régiónként eltérő, 25-50 százalékos volt a támogatási intenzitás, Kelet-Magyarországon több, Nyugat-Magyarországon kevesebb. A cég önerőként csaknem 30 milliárd forintot biztosít, vagyis majdnem két forintot minden egyes forint támogatás mellé - ismertette.

A járvány okozta üzemszünet miatt nem küldtek el munkavállalókat.

Bár a járványhelyzet miatt hosszú hónapok óta egyetlen szállodájuk sem tudott kinyitni, jelenleg is több mint ezer munkavállalót foglalkoztatnak.

Hunguest Hotel Palota Forrás: Travelo

Létszámleépítésre a felújítási munkálatok miatt került sor, de ez akkor is így történt volna, ha nincs a járvány, hiszen ezek a projektek esetenként két-három évig is eltartanak, addig zárva vannak az érintett hotelek.

Már az idén átadnak három felújított szállodát, és nyitják a többit is a következő években, vagyis fokozatosan újra növelni tudják munkavállalók számát.

Idén több mint 200 szakképzett új kollégát fognak felvenni. A vezérigazgató megjegyezte, hogy több száz embernek adnak munkát több éven keresztül a felújítási munkálatok is, vagyis az építőiparban jelentős megrendelőként jelent meg a cég, ráadásul vidéken. A bértámogatásnak is köszönhetően a tavaly év végi létszámot tartják az újraindításig.

Reményét fejezte ki, hogy a nyárra visszaáll a tavaly nyárihoz hasonló fellendülés. Az ősszel elhalasztott, visszamondott foglalásokat reményeik szerint tavasszal, nyáron realizálhatják is.