Máris érkezik a nullaszázalékos, türelmi idős MFB-hitel a kritikus helyzetben lévő ágazatoknak

Budapest koronavírus korona vírus fertőzés járvány betegség nyitnak a teraszok terasz vendéglő
Vágólapra másolva!
A kormány döntésének értelmében a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) a lehető legrövidebb határidővel új, nullaszázalékos kamatú hitelterméket tesz elérhetővé a Covid-járvány gazdasági hatásaival leginkább érintett ágazatok vállalkozásai számára. A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön legfontosabb célja, hogy segítségével talpon maradjanak azok a vállalkozások, melyeket a biztonsági intézkedések kedvezőtlenül érintettek, illetve felkészülhessenek a járvány utáni működésre. A maximum 10 millió forintig elérhető hitelt az MFB Pontok fiókhálózatában igényelhetik majd a vállalkozások. A program keretösszege 100 milliárd forint - írja közleményében bank.
Vágólapra másolva!

Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön elnevezéssel új hitelprogramot indít az MFB a világjárvány gazdasági hatásait leginkább megszenvedő ágazatokban működő vállalkozások számára, a Kormány döntése nyomán. A hitelt nullaszázalékos kamat mellett igényelhetik majd a vállalkozások az uniós források közvetítésére felállított MFB Pontok hálózatában. A hitel célja, hogy gyors és hatékony segítséget nyújtson a válságágazatokban működő vállalkozások számára.

A hitelösszeg maximum 10 millió forint lehet, melyet 10 éves futamidővel és 3 éves türelmi idő mellett igényelhetnek a vállalkozások, azaz annak törlesztését az adós a hitel folyósítását követően csak 3 év türelmi idő után kezdi meg.

A program

  • bér,
  • járulék,
  • rezsi,
  • működési költség, valamint
  • készlet finanszírozására egyaránt felhasználható,

azaz fedezheti azoknak a vállalkozásoknak a működési költségeit, melyeknek jelentősen csökkent vagy elmaradt a bevétele az elmúlt időszakban.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A program a likviditási gondok áthidalása mellett segíti a felkészülést arra az időszakra, amikor a járványhelyzet lehetővé teszi a biztonsági korlátozások enyhítését.

A hitel ügyfél által fizetendő éves kamata a teljes futamidő alatt 0 százalék.

A program részleteit a következő hetekben dolgozza ki az MFB, amely a lehető legrövidebb időn belül elérhetővé kívánja tenni a lehetőséget.

Az MFB a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön részleteiről az Összetartók.hu és a saját oldalán nyújt tájékoztatást a következő hetekben, hogy a vállalkozások felkészülhessenek a hitelkérelmek benyújtására. Az MFB Csoportnál jelenleg is elérhető hitelprogramokról és egyéb finanszírozási lehetőségekről az Összetartók.hu oldal nyújt áttekintést az érdeklődők számára.

A Fejlesztési Bank célja, hogy gyorsan és széles körben elérhető hitelprogramot indítson el, az igényelt forrásokat pedig a legszűkebb határidővel folyósítsa a vállalkozások számára. A hitelprogramot azok a vállalkozások vehetik igénybe, melyek a világjárvány gazdasági hatásai által leginkább érintett ágazatokban működnek.