Új csúcsra ugrott hétfőn a bitcoin árfolyama, miután kiderült, a Tesla 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt be a kriptovalutából. A cég ráadásul bejelentette, a jövőben bitcoint is elfogadna majd a termékeiért.

Hatalmas löketet adott a bitcoin árfolyamának a Tesla hétfői bejelentése. A kriptovaluta árfolyama hirtelen 44.000 dollár fölé ugrott, miután kiderült, hogy Elon Musk cége 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt bitcoint – íjra a CNBC.

A Tesla az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek számolt be hivatalosan a vásárlásról. A vásárlás értéke mintegy 450 milliárd forintnak felel meg.

Az elektromos autókat gyártó vállalat ezzel együtt közölte, azért vásároltak bitcoint, hogy diverzifikálják a készpénztartalékukat. Emellett jelezték, a Tesla azt tervezi, hogy a jövőben bitcoint is elfogad majd fizetőeszközként a termékeiért. Ezzel a Tesla lenne az első olyan autógyártó, amely elfogadja a kriptovalutát.

A bitcoin/dollár árfolyam alakulásaForrás: Investing.com

A bejelentés időzítése már csak azért is izgalmas, mert Elon Musk az elmúlt hetekben többször támogató hangot ütött meg a kriptovalutákkal kapcsolatban, ami sokak szerint erősen hozzájárult egyes eszközök drágulásához.

A Tesla hivatalos dokumentumban egyébként figyelmeztette a befektetőket a bitcoin erőteljes volatilitására.