Az öt főből álló legénység évek óta nem látta családját, és kevés a remény arra, hogy ez a közeljövőben megtörténhessen.

Négy évvel az indulás után még mindig nem ért véget az útja egy olajszállító hajónak, a tartályhajó és személyzetének kálváriája egészen meghökkentő, írja a Reuters.

Csupán néhány méterre tartózkodik a szárazföldtől, mégsem szállhat partra az olajszállító hajó öttagú legénysége. A hajótulajdonos Alco Shipping anyagi gondokba keveredett, és három évvel ezelőtt felfüggesztette a tengerészek fizetésének folyósítását. A legénység magára maradt a tengeren, és jótékonysági szervezetek adományaira támaszkodik. A tartályhajó Umm Al Quwain, az Egyesült Arab Emirátusok egyikének partjainál futott zátonyra, ott vesztegel, sorsára várva.

IllusztrációForrás: MTI/EPA/Etienne Laurent

A matrózoknak együttesen körülbelül 230.000 dollárral (mintegy 68 millió forint) tartozik a cég. A vállalat ugyanakkor csak 150.000 dollárt (44millió forint) ajánlott fel a részükre. Amennyiben nem fogadják el az ajánlatot, úgy a fedélzeten kell maradniuk, amíg meg nem születik a határozat a cég sorsáról.A tengerészeti törvények szerint a hajóelhagyás bűncselekménynek számít, így azonnal őrizetbe vennék őket,illetve az is nehezíti helyzetüket, hogy a mianmari, indiai és pakisztáni legénység útlevelei és vízumai is lejártak már, vagy éppen a cég kezelésében vannak.