A világ egyik legnagyobb gazdaságában hamarosan betilthatják a kriptovalutákat

bitcoin, blockchain
A betelepülők azt ígérik, beindítják a helyi gazdaságot és segítik a közösség újjászerveződését (illusztráció)
Vágólapra másolva!
A tervek szerint a közeljövőben hatályba lépő új törvény megtiltja a kriptopénz minden formájának használatát Indiában, és ez magában foglalja majd a tengerentúli tranzakciókat is.
Vágólapra másolva!

A kontinensnyi országban a kriptovaluták használatát a közeljövőben teljesen betiltják. A pénzügyminisztériumból kiszivárgott hírek szerint,

a befektetőknek három-hat hónap türelmi időszakot biztosít a szövetségi kormány az ezzel kapcsolatos befektetéseik kivezetésére.

Idén januárban az indiai parlamentben vitára bocsátott Cryptocurrency and Regulation of Official Digital Bill törvényjavaslat célja az ország saját virtuális pénznemének kibocsátása, az Indiai Jegybank (RBI) az ennek a bevezetését elősegítő keretrendszer létrehozásán dolgozik. Az új törvényt a kínai szabályozási rendszer mintájára tervezik, amely gyakorlatilag megtiltotta a kriptovaluták használatát, és az azokkal való kereskedést.

Bitcoin (illusztráció) Forrás: Pixabay

Mivel a kriptovaluták az Indiai jegybank által nem támogatott fiat pénznem, ezért annak minden formában történő használatát betilthatja a parlament a törvényjavaslat elfogadásával.

A fiat-pénz: fedezet nélkül forgalomba kerülő pénzeszköz. A fiat pénz valakinek az adóssága, általában egy központi szerv, például az országok jegybankja vagy központi bankja hozza forgalomba. Valójában a ma forgalmazott összes hagyományos deviza (forint, euró, dollár stb.) ide tartozik. Míg a 19. században még jellemző volt a devizák mögötti aranyfedezet, addig a 20. század második felétől a modern pénz belső érték nélküli, lényegében hitelpénz. Fedezete pusztán az áru- és szolgáltatásérték.