Az Adidas eladná egy legendás márkáját

Tying sports shoes Pursuit Men Males Sports Training Tied Up Spiked Track - Imprint Running Making Marathon Jogging Exercising Healthy Lifestyle One Person Motivation Competition Relaxation Sport Lifestyles Outdoors Close-up Athlete Recreational Pursuit A
Man tying jogging shoes.He is running outdoors on a sunny day.
Vágólapra másolva!
Az Adidas 15 évvel a megvásárlása után eladná a Reebokot, mivel az amerikai sportszermárka igen gyengén teljesít, és nem tudja felvenni a versenyt a Nike-val.
Vágólapra másolva!

Megszabadulna az Adidas a Reeboktól, mivel a márka túl gyengén teljesít. A német sportszergyártó óriás 15 évvel ezelőtt vette meg az amerikai Reebokot, elsősorban azért, hogy erősítse a pozícióját a legnagyobb versenytársnak számító Nike-val szemben – írja a CNBC.

Az Adidas nemrég tette közzé a következő öt évre vonatkozó stratégiáját, amelyben jelzik, döntés született a Reebok leválasztásáról.

Ez vagy eladást, vagy elkülönítést jelent az Adidastól.

A német vállalat március 10-én teszi majd közzé a 2020-as eredményeit, amiből jobban látszik majd, hogyan teljesített a Reebok. A CNBC-nek nyilatkozó források szerint

az amerikai márka nagyjából 1,2 milliárd dollárt ér.

Az Adidas vezérigazgatója, Kasper Rorsted közölte, a Reebok és az Adidas egymástól függetlenül a jelenleginél sokkal erősebb növekedési potenciállal bír majd.

15 év után szakíthat egymással az Adidas és a Reebok Forrás: NurPhoto/Alexander Pohl/NurPhoto/Alexander Pohl

A bostoni székhelyű Reebok egyébként 3,8 milliárd dollárért került az Adidashoz 2006-ban, azonban a befektetők már hosszú ideje kritizálják a Reebok relatíve gyenge teljesítményét.

Mindeközben az Adidas egyre erősebb pozíciót szerzett az Egyesült Államokban, háttérbe szorítva a Nike egyértelmű dominanciáját a világ legnagyobb gazdaságában.

Az Adidasnak sokat segített, hogy olyan sztárokat tudhat maga mögött, mint Kanye West, Beyonce vagy Pharell Williams.

Amikor Rorsted 2016-ban átvette az Adidas vezetését, tervet dolgozott ki a Reebok felfuttatására, de az amerikai márka így is tartósan lemaradt az Adidas központi márkájához képest. A Reebok nettó eladásai 7 százalékkal 403 millió euróra csökkentek 2020 harmadik negyedévében, miután 44 százalékos zuhanást produkáltak a megelőző negyedévben.

Mindazonáltal a Reebok márkaereje az elmúlt időszakban sokat javult,

különösen, hogy olyan sztárokat szerzett meg magának, mint Cardi B, illetve egyébként is jelentős fókuszt helyezett a márka a női sportruházatra.

Az Adidas még novemberben jelezte, hogy csökkenő összesített eladással számolnak 2020 végére, elsősorban a koronavírus-járvány miatti európai lezárások miatt, melyeket az erősödő kínai értékesítések sem tudnak megfelelően ellensúlyozni.