Újra Jeff Bezos lett a világ leggazdagabb embere, visszaszerezve az elsőséget Elon Musktól. A Tesla alapítója még januárban ért fel a csúcsra, de most a vállalat részvényárfolyamának csökkenésével elvesztette az első helyet.

Jeff Bezos kedden ismét a világ leggazdagabb embere lett, 190 milliárd dolláros nettó vagyonnal. Ezzel maga mögé szorította Elon Muskot, aki 173 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik – írja a CNBC.

A Tesla alapítójának vagyona 3,9 milliárd dollárral csökkent kedden, ahogy a Tesla részvénye több mint 2,4 százalékos eséssel fejezte be a napi kereskedést. Musk még januárban került föl a globális lista élére, miután a Tesla részvénye csillagászati szárnyalást produkált a megelőző hónapokban.

Jeff Bezos visszavette az elsőséget Elon Musktól a világ leggazdagabb embereinek listájánForrás: AFP/Getty Images/Matt Winkelmeyer

Bezos egyébként 2017 óta folyamatosan a világ leggazdagabb emberének számított. Az Amazon alapítójának személyes vagyona jelentős részben a cég részvényeiből származik, melyek árfolyama hatalmas felívelést produkált az elmúlt években. Bezos tavaly augusztusban új rekordot is döntött, amikor ő lett az első olyan ember, akinek a vagyona meghaladta a 200 milliárd dollárt.

Az Amazon vezére azonban épp nemrég jelentette be, hogy távozik vezérigazgatói posztjáról. Noha a hírek szerint szorosan követi majd az Amazon tevékenységét, Bezos olyan más projektekre kíván fókuszálni, mint a Blue Origin rakétacég és a The Washington Post. Bezosnak emellett két jótékonysági vállalkozása is van, melyekre jobban figyelhet a jövőben.