Jön a vegán tejcsokoládé

Chocolate with pink wrapping chocolate bar CHOCOLATE no people FOOD AND DRINK dark chocolate milk chocolate studio shot color image chocolates chocolate bars color images no one without people nobody colour image milk chocolates dark chocolates colour ima
Chocolate with pink wrapping
Vágólapra másolva!
A Nestlé hamarosan piacra dobja a KitKat édesség tejmentes változatát, amely az első, 100 százalékban vegán csokoládé lesz a vállalattól. A svájci cég elmondása szerint az új termék hasonlóan a többi KitKathoz tökéletes egyensúlyba hozza a ropogós ostyát és a lágy csokoládé ízét.
Vágólapra másolva!

A svájci vállalat idén bevezeti a növényi alapú KitKat-csokoládékat. Az is kiderül a Bloomberg cikkéből, hogy a KitKat V néven befutó édesség tej helyett egy rizs alapú alternatívát fog tartalmazni, amelyet mintegy két év alatt fejlesztettek ki. A legnagyobb kihívást az jelentette a tejcsokoládé előállítása során, hogy tökéletesen keveredjen az előállított alapanyag a kakaóval és a cukorral és így biztosítson egy krémes texturát. A próbálkozások során a vállalat többféle tej helyettesítővel próbálkozott, mint például a szója vagy mandula alapú készítmények.

A terméket online, illetve kiválasztott üzletekben fogják először értékesíteni, majd később a világ minden pontján elérhetővé tennék.

Az egyre szélesedő vegán termékeket is kínáló édességpiacon természetesen nemcsak a Nestlé próbál újabb vásárlói rétegeket kielégíteni a termékskálája szélesítésével.

A Mars vállalat több, mint egy éve dobta piacra a Galaxy csokoládé vegán verzióját az Egyesült Királyságban, illetve a Lindt & Sprüngli pár hónapja kezdte el árulni a zabtej alapú Hello nevezetű termékeit.

A Nestlé már akkor csatlakozott a növényi alapú trendhez, mikor tavaly olyan állateledelt vezetett be, amely rovarokat és növényi fehérjéket is tartalmaz az állati fehérjék mellett. Mindemellett a vállalat már korábban piacra dobta a vegán vislijeit, fagylaltját és kávéját.