Jövőre eléri a koronavírus-járvány előtti teljesítményét a magyar gazdaság a Moody's szerint

hitelminősítés hitelminősítő
A sign for Moody's rating agency stands in front of the company headquarters in New York, September 18, 2012. AFP PHOTO/Emmanuel Dunand
Vágólapra másolva!
A magyar gazdaság teljesítménye jövőre várhatóan ismét eléri a koronavírus-járvány előtti szintet - áll a Moody's Investors Service pénteken Londonban ismertetett országjelentésében.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi hitelminősítő a 9 oldalas tanulmányban kifejtette: a "Baa3" szintű magyar államadós-osztályzatra általa érvényben tartott, felminősítés lehetőségére utaló pozitív kilátás azt tükrözi, hogy

a magyar gazdaság a hasonló besorolású szuverén adósokkal összehasonlítva erőteljes teljesítményt mutatott, és a cég várakozása szerint ez a továbbiakban is így lesz.


Jóllehet az erőteljes gazdasági növekedés és az államadósság csökkenésének folyamata óhatatlanul megtorpant a koronavírus-válság miatt, a járvány azonban eddig csak korlátozott hatást gyakorolt az alapszintű magyar adósprofilra - áll a Moody's értékelésében.

A Moody's optimista a magyar gazdaság kilátásait illetően Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

A cég közölte: várakozása szerint az idei évtől újrakezdődik a költségvetési és adósságmutatók javulása, amely az elmúlt öt évet is jellemezte.