A Boeing azt javasolja a légitársaságoknak, hogy ideiglenesen függesszék fel azon 777-es típusú repülőgépeik használatát, amelyek olyan hajtóművel vannak felszerelve, mint amelynek egyes darabjai a hétvégén Denver egyik elővárosára hullottak.

A bejelentésre az után került sor, hogy az amerikai Szövetségi Légiközlekedési Hatóság (FAA) vizsgálatot rendelt el a baleset miatt, Japán pedig felfüggesztette az érintett, a Pratt&Whitney PW4000-1200 hajtóművel felszerelt repülőgépek használatát.

Az intézkedés összesen 128 repülőgépet érint, amelyek közül 69-et aktívan használnak, 59-et viszont csak tárolnak.

Tűzoltó egy repülőgép hajtóművének karimája mellett Denver Broomfield elővárosában február 20-án, miután a United Airlines amerikai légitársaság egyik utasszállító gépének meghibásodott hajtóműve nem sokkal a felszállás után szétrobbantForrás: MTI/AP/The Denver Post/Andy Cross

Az érintett Boeing típusok a 777-200 és a 777-300, amelyek már igencsak kiöregedtek, a legtöbb légitársaságnál már folyik az újabb típusokra való cseréjük. Az a repülőgép, amelyiknek az egyik motorja felrobbant, és egyes darabjai Denver egyik elővárosára hullottak, 26 éves volt.