Alig egy hónapja vásárolt be a Tesla bitcoinból, és máris óriási a profitja azon. A cég eredeti terve az volt, hogy többet keressen a bitcoin befektetésével, mint amennyit elektromos autó eladásból 2020-ban. 

Az autógyártó cég február elején vásárolt be a kriptovalutából 1,5 milliárd dollár értékben (körülbelül 450 milliárd forint), és ezzel egyidejűleg jelentette be, hogy a jövőben fizetőeszközként is elfogadja majd.

IllusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

A Wedbush Securities elemzője szerint a befektetéssel a cég máris 1 milliárd dollárt kaszált, ugyanis február 20-án a kriptovaluta árfolyama elérte az 57 ezer 487 dollárt. Ez a január 31-ei állapotokhoz képest 65 százalékos emelkedést jelent, a Teslának pedig 975 millió dollár körüli profitot. A bitcoin hétfői árfolyama már meghaladta az 58 ezer dollárt, így a Tesla profitja is bőven 1 milliárd dollár fölé emelkedett. Ahogy pedig arról az Origo beszámolt, az árfolyamemelkedés következtében a kripovalua piaci kapitalizációja elérte az 1000 milliárd dollár körüli értéket.

Ez a befektetés az elemző szerint előrevetíti azt a tendenciát amivel a következő 12-18 hónapban fogunk találkozni. Más elemzők ugyanakkor veszélyre figyelmeztetnek a bitcoinnal kapcsolatban: többen úgy látják, hogy a túlságosan volatilis kriptovalutának nem volna szabad helyet kapnia komoly befektetési cégek portfólióiban.