A Világgazdaság tudósítása szerint a március 26-án induló és március 29-ig tartó NAV-árverésen akár versenyautókat is vásárolhatunk.

Varga Mihály pénzügyminiszter közösségimédia-oldalán tett közzé bejegyzést arról a két Formula Renault 2000-es autóról, amelyek kikiáltási ára 25 millió forint egyenként. A Formula BMW esetében a kikiáltási ár 10 millió forint, de ideális esetben akár ennek feléért, azaz 12,5-12,5, valamint 5 millió forintért is hozzájuthatnak a licitálók.

Az Elektronikus Árverési Felület (EÁF) olyan virtuális árverési csarnok, ahol a NAV végrehajtási eljárásai során lefoglalt és a NAV birtokában lévő ingóságok és ingatlanok árverése történik.

Az egyik autó képe a miniszter bejegyzéséből:

Az árverésen részt vevők – ideértve annak nyertesét is – az árverés befejezéséig anonim módon árvereznek. Árverési vevő lehet bárki, aki regisztrálta magát az Ügyfélkapun és az árverés szabályait elfogadja. Egy árverési tételre vonatkozó árverés a licit kezdődátumától a végdátumáig tart, ez alatt kell az ajánlatokat megtenni.

Az árverés nyertese az árverési vételár fejében az illetékes adóigazgatóságnál veheti át az ingóságot. Ingatlanárverés esetén a részvétel előfeltétele a hirdetményben szereplő előleg megfizetése átutalás útján az árverés kezdetéig – írja az adóhatóság honlapján.