Az USA-ban gyártott napelemek nem tudnak versenyezni a kínai gyártmányok áraival, ez viszont főleg azért fontos, mivel a zöld energia iránti igény jelentősen megnőtt az országban.

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) beszámolója szerint a világ összes napelemének kétharmada Kínában készül. A Mission Solar Energy vállalat azon kevesek egyike, amely napelemeket gyárt az Egyesült Államokban. Paul Mutchler, a texasi vállalat egyik igazgatója elmondta a Fox Businessnek, hogy a cég képtelen versenyezni a kínai árakkal, ezért minőségben kell jobbnak lennie.

Paul Mutchler hozzátette hétfőn:
Biztosítanunk kell, hogy minden, amit itt csinálunk, magasabb színvonalú, mint más vállalatok termékei."

IllusztrációForrás: Solarpowerportal

Az Egyesült Államok hosszútávú tervei között szerepel, hogy a fosszilis tüzelőanyagokról átálljon olyan tisztább megújuló energiaforrásokra, mint a nap és a szél. Így nem csoda, hogy a vállalat számára fontos, hogy napelemei magas színvonalúak legyenek, annak ellenére, hogy rengeteg termék érkezik be a tengerentúlról.

Mindemellett a Mission Solar Energy gyára számára hatalmas kihívást jelentett a közelmúltban bekövetkezett, halálos áldozatokat is követelő téli vihar okozta áramszünet, ami miatt egy héttel elmaradt a tervezett termeléstől.