Az elmúlt hónapokban a Tesla nem csupán a részvénypiaci szárnyalásával keltette fel az elemzők érdeklődését, de a nagyszabású terveivel is. Elon Musk ugyanis még tavaly közölte, a cél az, hogy a vállalata 2030-ra évi 20 millió darab autót gyártson. Ehhez azonban hatalmas mennyiségű nyersanyagra volna szükség. Egy elemzés utánajárt, mekkora fémigénye volna Teslának a terv megvalósításához.

Tavaly ősszel Elon Musk ismét megmozgatta az elemzők fantáziáját. Nemcsak azzal, hogy felvázolta az utat a 25.000 dolláros (7,5 millió forintios) Teslák felé, de azzal is, hogy jelezte, még 2030 előtt elérnék azt a szintet, hogy évi 20 millió autót gyártsanakTavaly a vállalat összesen mintegy 500.000 autót gyártott. Ehhez azonban elképesztő mennyiségű nyersanyagra lenne szükség. A Mining.com pedig utánajárt, pontosan mit is jelentene a Tesla terve a bányaszektorban.

Ami jól látszik a Tesla terveiből, hogy a vállalat elsősorban a „széles körben elérhető" fémekre építene. Ez azt jelenti, hogy a gyártás során leépíthetnek olyan, nehezen elérhető fémeket, mint a grafit vagy (legalábbis elméletben) a kobalt – ezeket különböző, könnyebben elérhető nyersanyagokkal helyettesítenék.

Egy fémen múlhat a Tesla jövője?

Musk megszólalásaiból úgy tűnik, a cég egyetlen igazi aggodalmát a nikkel jelenti. Nem véletlen, hogy Musk már a tavaly szeptemberi Battery Day nevű esemény előtt is jelezte, arra kéri a bányacégeket, hogy termeljenek ki több nikkelt.

A számítások szerint egyetlen Tesla járműben nagyjából 45 kilogramm nikkelt használnak fel. Ha abból indulunk ki, hogy 2030-ig a Tesla újonnan eladott modelljeinek durván 20 százalékában használnak LFP (lítium-vas-foszfát) akkumulátorokat, akkor az évi 20 millió darab autó gyártásához, a világ 2019-es teljes nikkel-kitermelésének több mint 30 százalékát kizárólag a Tesla használná fel.

Teljes bányák összes kitermelését felszívná a TeslaFotó: Csudai Sándor - Origo

Összevetésképpen, ez azt jelentené, hogy csak a Tesla megvásárolná a világ hat legnagyobb nikkelbánya-cégének teljes kibocsátását. Máshonnan nézve, a Teslának 23 akkora bányára volna szüksége, mint a Sumimoto madagaszkári Ambatovy bányája. Ennek költsége jelenleg 8,5 milliárd dolláron áll.

További probléma, hogy amennyiben a Tesla a jelenleginél sokkal nagyobb mértékben vásárolna a világ bányáiból, akkor nehéz lesz tartania a magáról kialakított, környezetbarát képet. A környezetgazdálkodási és társadalmi szempontból fenntartható termelés ugyanis egyre nagyobb szerepet játszik a befektetők szemében. Ha pedig a Tesla elkezdene erősen környezetszennyező vagy a munkaerő szélsőséges kizsákmányolásában érintett bányákból nagy mennyiségben fémeket vásárolni, akkor az igencsak ronthatja a Tesla pozícióját a befektetők szemében.

Kielégíthetetlen étvágy

Végül az sem mellékes, hogy a Teslának az évi 20 millió autóhoz más fémekre is szüksége van. Ráadásul egy esetben csak Elon Musk cégének több kellene, mint a világ bányáinak teljes kitermelése. A Mining.com számításai szerint ugyanis a Teslának a 20 milliós álomhatárhoz valamivel több mint 127 ezer tonna lítiumot kellene felhasználnia. Ezzel csak az a gond, hogy 2019-ben a világ teljes kibocsátása 77 ezer tonna volt, vagyis a Teslának a 2019-es teljes kibocsátás 165 százalékára volna szüksége.

Megvalósíthatók a Tesla nagyszabású gyártási tervei?Forrás: Imaginechina via AFP/Wu Ming - Imaginechina/Wu Ming

Nem sokkal könnyebb a helyzet a grafit terén sem. Itt a Teslának kicsivel több mint 1 millió tonnára volna szüksége a 20 millió autóhoz, viszont a 2019-es kitermelés 1,1 millió tonna volt az egész világon – a Tesla tehát egyedül az egész éves globális kibocsátás 94 százalékát felszívná.

Elon Musk híres a nagyszabású terveiről, és általában a költségvetési akadályok sem szoktak neki különösebb fejfájást okozni. A jelenlegi nyersanyagpiaci trendek alapján azonban úgy tűnik, hatalmas változások kellenének ahhoz, hogy a Tesla valóban képes legyen megvalósítani a 2030-ig kitűzött tervét.