Sorra újulnak meg a hajók a BAHART flottájában, miközben az új hajók gyártása is folyamatban van. A társaság több mint 200 millió forintot fordít korszerűsítésekre annak érdekében, hogy modern utazási feltételeket és üzembiztos működést biztosítson az utasoknak a szezonkezdetre. A fejlesztések történelmi léptékűek, a kormány támogatásának köszönhetően új korszak kezdődik a balatoni hajózásban - írja a cég közleményében.

A 2021-es jubileumi év első negyedévében a tervek szerint halad a BAHART hajóflottájának felújítása, fejlesztése és arculatának egységesítése. A fejlesztések részeként a BAHART zászlóshajójának számító Szent Miklós hajóba új, korszerű motorok kerültek, teljesen megújul a belső utastér, amely nemcsak bútorzatában lesz korszerű és modern, de az itt található büfé is megfelel majd a mai elvárásoknak. A nyitott felső fedélzet is attraktív megjelenést kap.

A hajópark megújításának és arculati egységesítésének részeként zajlik az idén 130 éves nosztalgiahajók, a Helka és a Kelén felkészítése is a szezonra. A Helka belső terének padlózata műgyantaburkolatot, a bútorzat pedig friss kárpitborítást kap. A Kelén motoroson a felső fedélzet borításának régóta várt cseréje valósul meg, amely szintén műgyantaburkolatot kap, de a mellékhelyiségek felújítása is megtörténik.

Nézze meg a képeket arról, milyen lesz a megújított hajók arculata!

A képre kattintva galéria nyílikForrás: Bahart

A Fonyód motoroson a belső és a hátsó fedélzet is új burkolatot kap a szezon kezdetére, a
rendezvényhajózás igényeit jobban kielégítő székek kerülnek be, és a külső fedélzetre is. A Lelle
motoroson megújul a terem padlószőnyege, a hátsó fedélzet szintén műgyantaburkolatot kap,
míg az utazást új székek teszik majd komfortosabbá.

A legtöbb utast szállító Badacsony és Füred katamaránok büféit és belső tereit is megújítja a vállalat. Szinte valamennyi hajó ablakára hőálló fólia kerül, ami energiatakarékosabb üzemelést
tesz lehetővé.

A régi hajók rekonstrukciója mellett érkeznek az újak is, miután a Balatoni Hajózási Zrt. 2020 novemberében indított nyílt európai uniós közbeszerzési eljárása eredményesen zárult. 2021-ben megkezdődhetett 2 darab 45 méteres komp és 2 darab 35 méteres katamarán gyártása. A fejlesztés történelmi léptékű a balatoni hajózás életében, a kormány támogatásának köszönhetően új
korszak kezdődik a balatoni hajózásban. A kompok és katamaránok beszerzésén túl a következő
években megújulnak a kikötők és a révállomások is. A Balatoni Hajózási Zrt. célja, hogy európai
színvonalú szolgáltatást nyújtson utasainak - írja a vállalat közleményében.