Az amerikai részvénypiac nagyágyúi közül a Disney igen lendületes ralit produkált ezen a héten. Egy elemző szerint azért, mert a Disney jelenleg szinte tökéletes piaci pozícióban van, ami erősen megtámogatja a papírját.

A Disney részvénye ezen a héten három egymást követő napon tudott új rekordot dönteni, köszönhetően részben annak, hogy a vállalat streaming platformja (Disney+) igen erős eredményeket produkált. Ráadásul a héten Európában, Kanadában és Ausztráliában is elindult a vállalat nemzetközi streaming szolgáltatása, a Star – írja a CNBC.

Nemrég pedig kiderült, hogy a legutóbbi negyedévben a Disney+ közel 95 millió előfizetőt tudhatott maga mögött, nagyban ellensúlyozva ezzel a médiaipari óriáscég élményparkjainak bezárásából fakadó bevételkiesést.

A streaming üzletág pedig az elmúlt hónapokban a világ egyik legsikeresebb ágazata volt, köszönhetően annak, hogy a járvány miatt sokan otthon maradtak, és nagy számban fogyasztották az ezeken a platformokon elérhető tartalmakat. Ez pedig üzleti stabilitást is tudott biztosítani a Disneynek az elmúlt időszak bizonytalanságai közepette – mondta a CNBC-nek Steve Chiavarone, a Federated Hermes portfólió menedzsere.

A vállalat tőzsdei sikerét jól mutatja az alábbi grafikon:

A Disney részvényárfolyamának alakulása az elmúlt évbenForrás: Investing.com

A szakember kiemelte, hogy a befektetők mindeközben már elkezdték beárazni a járvány utáni üzleti felívelést is, vagyis ennek is köszönhető a Disney részvénypiaci sikere. Ahogy ugyanis ki lehet majd nyitni az élményparkokat, és különböző tematikus túrákat lehet szervezni, úgy lehet ismét egyre előnyösebb a széleskörű üzleti tevékenység a Disney számára.

Ha pedig ehhez hozzávesszük a Disney+ lenyűgöző sikerét, akkor a vállalat kiváló pozícióban van. A streaming platform ugyanis mindössze 14 hónap alatt elérte a négyéves tervét a felhasználószám tekintetében. Májusban pedig jön az új Star Wars-sorozat, illetve Marvel-sorozatok is érkeznek még bőven idén a platformra.

Az újranyitási kilátások és a Disney+ tehát együtt komoly lelkesedést adhatnak a befektetőknek, ami meg is látszik a vállalat részvényárfolyamán.