Súlyos higiéniai, valamint élelmiszerbiztonsági hiányosságok miatt azonnal bezáratott egy Pest megyei vágóhidat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A vágóhídon undorítóak voltak a körülmények: nemcsak a falak és a padló volt koszos vagy rozsdás, de a legtöbb kézmosó sem működött, a béltisztításra használt vizet a padlóra öntötték, és az eszközök egy részét a kukákon tartották. 

Újabb horrorvágóhíd bukott le a Nébih-ellenőrzésen, ahol a súlyos higiéniai hiányosságok mellett szakemberek több mint 12 tonna jelöletlen, nem nyomon követhető húst vontak ki a forgalomból.

Közleményükben azt írják, hogy a budapesti üzemnek már az udvarán is hiányosságokat találtak: a jelöletlen élelmiszerek mellett olyan jelölt tételeket tartottak itt, melyek címkéjük szerint 0-6°C közötti hőmérsékleten tárolandók - írják.

Forrás: Nébih

Az üzemben állt a kosz. A padozat, a mennyezet, az oldalfal mind rozsdásak és mocskosak voltak, a festék pergett a falakról. A higiénikus kézmosás feltételei sem voltak mindenhol adottak, és  volt olyan kézmosó, ahol még meleg víz sem volt. Akadt helyiség, ahol a kézmosók közül többet nem kötöttek be megfelelően, így a szennyvíz a padozatra folyt.

Forrás: Nébih

 

A béltisztításra használt helyiségben található munkaasztal lefolyójának bekötése szintén hiányos volt, a szennyezett víz a padlóra folyt. 

Forrás: Nébih

Az eszközfertőtlenítők jelentős része nem működött, ugyanakkor az üzemelők között akadt, aminek a hőmérséklet-kijelzője rossz volt.

A vágóhíd szennyes övezetében  a „pályára emelő" horgokat az egyik kukán helyezték el. 
A testhasító fűrész fertőtlenítésére használt berendezés belső felülete is rendkívül koszos volt. Ami viszont kifejezetten meglepte az ellenőröket, az az eszköz belső részében talált használt kesztyű és két palack bélyegző tinta - írják a közleményben.