A Bentley visszahívott egy bizonyos luxusautót az USA-ból

Bentley Bentayga
autó, Budapest, 2020.11.13.
Vágólapra másolva!
Különös értesítést kapott egy, meg nem nevezett USA-beli autótulajdonos: a Bentley visszahívja a tulajdonában álló Flying Spur W12-es szedánját, illetve annak 2020-as változatát, mivel annak szivároghat az üzemanyagtartálya.
Vágólapra másolva!

A Bentley 2020-ban indította útjára az 1952-es Flying Spur modell új változatát. A most közölt visszahívás egyetlen autóra korlátozódik az USA-ban. A hibára a beszállítói gyártási nyilvántartás felülvizsgálata során bukkantak, írja a Bloomberg.

Sem az amerikai hatóságok, sem pedig a Bentley ottani képviselete nem árulta el a tulajdonos személyazonosságát, sőt, azt sem közölték, melyik államban használják az autót. A vállalat nem közölt számot arra vonatkozóan sem, mennyit adtak el az USA-ban a modellből. Csupán annyit árultak el: évente általában csak egy autójukat kell visszahívniuk.

A 259 ezer dollárba (mintegy 78 millió forintba) kerülő luxusjármű tulajdonosának ingyenesen biztosítják a tartály cseréjét, a részleteket azzal kapcsolatban egy amerikai márkakereskedés egyezteti vele.

A Bentley a Volkswagen AG-hoz tartozó luxusautó-márka, melyet még 1998-ban szerzett meg a konszertn, a Lamborghinivel és a Bugattival együtt.