Megkezdte működését Debrecenben a Vitesco Technologies 100 millió eurós (körülbelül 36 milliárd forintos) beruházással épült üzeme, amely a tervek szerint 450 munkahelyet teremt 2022 közepéig - közölte a Continental csoport tulajdonában lévő cég.

Az önvezető robotokkal, intelligens rendszerekkel felszerelt 7 ezer négyzetméteres üzemben autóipari elektronikát és sebességváltó érzékelőket gyártanak majd. A termékeket minden hajtásrendszer felhasználhatja, a teljesen elektromostól kezdve a villamosított belsőégésű motorokig - írták.

IllusztrációForrás: AFP/Eduard Genserek

Az alkalmazottak az első 6 hónapban mentoráló és képesítő programon vesznek részt a cég oktatóközpontjában.A német autóipari cég vezérigazgatója a közlemény szerint a piaci igényekkel indokolta a beruházást.

 Andreas Wolf hangsúlyozta,

a hatékony és tiszta hajtástechnológia iránt egyre nő kereslet, a debreceni üzem pedig segíteni fog abban, hogy ezt ki tudják elégíteni."A közlemény szerint a beruházás erősíti a cég nemzetközi pozícióját és Magyarország globális autóipari szerepét. A Vitesco Technologies debreceni gyárának alapkövét 2018 szeptemberében rakták le a város déli ipari parkjában.