Ausztráliában a Mars vállalat hat gyára és két irodája átállt megújuló energiára annak érdekében, hogy csökkentse globálisan az üvegházhatásúgáz-kibocsátást - derül ki az Australian Financial Review cikkéből. Az ügyvezető igazgató szerint az ingadozó villamosenergia-árak nagy szerepet játszottak abban, hogy a cég az olcsóbb megújuló energiaforrásokra való átállás mellett döntött.

A híres Mars és a Milky Way csokoládé gyártója az összes szükséges elektromosságot az Ouyen közelében megtalálható Kiamal napelemes farm első mezőjétől fogja megkapni. Ez egy fontos lépés a multinacionális vállalat céljának elérése érdekében, miszerint
csökkentené a fosszilis anyagok által kibocsátott szennyező gázokat.

Az édességgyártó cég 2018-ban egy 20 éves áramvásárlási szerződést írt alá a Total Eren vállalattal, ezzel elősegítve a Kiamal Solar farm felépítésének finanszírozását, amelyen 718 ezer napelem található, összesen 200 megawatt teljesítménnyel.

Illusztrációshutterstock

A vállalat ügyvezető igazgatója, Bill Heague elmondta, hogy a döntés meghozatalában nagy szerepet játszottak a folyamatosan ingadozó villamosenergia-árak. Illetve hozzátette:

A megújuló villamos energia olcsóbb, mint a fosszilis tüzelőanyagok által termelt energia, ezért várhatóan hasznot fogunk húzni a megegyezés élettartama alatt, és a 20 éves megállapodás biztonságot fog nyújtani számunkra az ingatag piacon."

A multinacionális vállalat célja, hogy 2025-ig 27 százalékkal, 2050-ig pedig 67 százalékkal csökkentse a kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségét.

Illusztrációshutterstock

Bill Heague elmondta:
Vállalkozásként felelősségünk, hogy tegyünk a bolygónkért. Jelenleg Ausztrália az egyik legnagyobb kibocsátó a világon, amelyhez a villamosenergia-termelés jelentősen hozzájárul."

A REenergise kampányigazgatója, Lindsay Soutar elmondása szerint számos vállalat közül a Mars vezeti a mezőnyt a megújuló energia használat versenyen Ausztráliában, olyan vállalatok között, mint az Aldi, a Woolworths és a Bunnings, amelyek kitűzték célul, hogy 2025-re 100 százalékban megújuló energiát fognak csak használni. A Kiamal napenergia farmmal kötött megállapodása miatt a Mars vállalat az első ausztráliai élelmiszer- és italgyártó cég, amit teljes egészében a nap energiája működtet.