Kilőtt hétfőn a Zoom részvényárfolyama, miután a vállalat a vártnál erősebb negyedéves eredményeket közölt. Ráadásul a cég várakozásai is meghaladták az elemzői prognózisokat.

Mintegy 11 százalékkal erősödött a Zoom részvénye az amerikai zárás utáni kereskedés során, miután a vállalat a vártnál erősebb negyedéves adatokat és előrejelzéseket közölt – írja a CNBC.

A gyorsjelentés szerint a videókonferencia-szoftver gyártója 1,22 dolláros egy részvényre jutó profitot ért el a tavalyi negyedik pénzügyi negyedévében, szemben az elemzők által várt 0,79 dolláros eredménnyel.

Bevételi oldalon a Zoom 882,5 millió dollárt hozott össze, míg az elemzők csupán 811,8 millió dollárt vártak a vállalattól.

Idén is kitarthat a Zoom pénzügyi sikereForrás: AFP/NurPhoto/Rizqullah Hamiid

A társaság bevétele ráadásul 369 százalékkal nőtt a januárban véget ért három hónap során, a megelőző év azonos időszakához képest. A Zoom tartós szárnyalását mutatja, hogy a tavalyi harmadik negyedévben is 367 százalékos éves bevétel-növekedést értek el. A Zoom 2020 egyik sztárvállalata volt, ahogy a koronavírus-járvány miatt az élet számos területén igen gyors ütemben terjedt el az online videós kapcsolattartás.

A Zoom emellett 4,24 milliárd dolláros készpénzállománnyal fejezte be a negyedik negyedévet, ami jelentős növekedés a megelőző negyedévben mért 1,87 milliárd dollárhoz képest. Nem véletlen, hogy a menedzsment is közölte, nyitottak arra, hogy vállalatokat vásároljanak föl a felhasználható készpénzből.

Mindeközben a cég az idei első pénzügyi negyedévre 0,95-0,97 dolláros egy részvényre jutó, korrigált nyereséggel számol, 900-905 millió dolláros bevétel mellett. Ez nagyjából 175 százalékos bevétel-növekedést jelentene. Ezzel a Zoom szintén lenyomta az elemzői várakozások. Az elemzői konszenzus ugyanis 0,72 dolláros profit és 829,2 millió dolláros bevétel volt.

A Zoom részvényárfolyamának alakulása az elmúlt évbenForrás: Investing.com

A teljes pénzügyi évet tekintve a Zoom úgy számol, hogy 3,59-3,65 dolláros egy részvényre eső nyereség mellett 3,76-3,78 milliárd dolláros bevételt érhet el a cég – ami 42 százalékos növekedést jelentene. Ez szintén meghaladja az elemzői várakozásokat, melyek előzetesen 2,96 dolláros egy részvénye eső profitról és 3,56 milliárd dolláros bevételről szóltak.

Ha a hétfői zárás utáni kereskedést nem számoljuk, akkor a Zoom részvénye idén eddig 22 százalékot erősödött, miközben az amerikai S&P 500 részvényindex mindössze kevesebb mint 4 százalékos pluszban van.