Jövőre megkezdődhet a fantasztikus szabadidő és élménypark, a London Resort építése, amely a párizsi Disneylandnek támaszthat konkurenciát. A projekt már önmagában is számos fantasztikus elemet tartalmaz, de nem kevésbé szenzációs az az elképzelés sem, amely szerint az építőmunkásokat a közelben horgonyzó sétahajókon szállásolnák el. 

Már 2012-ben megszületett a terv, hogy egy hatalmas élményparkot hozzanak létre a Kent megye északi részén elterülő Swanscombe félszigeten. Azóta a finanszírozási háttér és az elképzelések több alkalommal is változtak, mindenesetre többek között nagy kiterjedésű fedett aquapark, színházak, rendezvényhelyszín, bevásárlóközpontok, szállodák, éttermek, sőt, még tudományos és oktatási központ is helyet kap a létesítményben.

A párizsi Disneyland riválisának szánt London Resort egy több mint 535 hektáros területen húzódik majd, ami a Wembley stadion méretének a 136-szorosa. Emellett háromszor akkora lesz, mint bármely, jelenleg az Egyesült Királyságban működő élménypark. 

Az engedélyeztetési eljárás most zajlik, és ha a projekt megkapja a jóváhagyást, akkor jövőre kezdődhet el a kivitelezés. 2024-ben pedig megnyílhat ez a hatalmas létesítmény, ahol 17 ezren gondoskodnak majd a látogatók kiszolgálásáról. 

A képre kattinva tekintse meg galériánkat erről a fantasztikus projektről, a helyszínnel és néhány látványképpel:

A tervek szerint minden elemében igazi különlegességnek számító élményparkot építenénekForrás: London Resort/Facebook

Az építkezések megkezdéséhez azonban meg kell oldani több komoly gyakorlati problémát is, köztük a kivitelezésben részt vevő mintegy 2000 munkás elhelyezését - írja a bbc.com. Ez nem is olyan egyszerű feladat, mert a környéken nem áll hozzá rendelkezésre megfelelő infrastruktúra.

Nemrégiben egy elég érdekes elképzelés látott napvilágot erre vonatkozóan, jelesül az, hogy a Temze folyó túlpartján, a már Essex megyéhez tartozó Tilbury városánál lehorgonyzott sétahajókon oldják meg a munkások elhelyezését. A jelenlegi körülmények között kétségkívül észszerű az elképzelés, hiszen a világjárvány következtében leállt a hajós turizmus, így a hajók a kikötőkben vesztegelnek. Így viszont ki lehetne használni őket, és már több hajózási társaság is érdeklődését fejezte ki az ötlettel kapcsolatban.

Más kérdés, hogy mi lesz a helyzet jövőre, és a világjárvány alakulásától függően milyen mértékben indul újra ez az idegenforgalmi ágazat. Egyelőre azonban, a projekt jelenlegi fázisában olyan opcióként jelenik meg a bérelt hajók alkalmazása az építőmunkások elszállásolására, amely "komoly mérlegelés" tárgyát képezi.