A PayPal riválisa megnyitotta bankját

kisvállalkozás vállalkozás üzlet workshop megbeszélés
17213654 - unrecognizable business colleagues working together and using a digital tablet
Vágólapra másolva!
Közel egy év telt el mióta megkapta a kulcsfontosságú hatósági jóváhagyásokat a Square, most pedig megnyitotta bankját, amely betéti számlákat és hiteleket egyaránt kínál a kereskedőknek. Miután a vállalat hivatalosan is megkezdte működését, részvényei látványos emelkedésnek indultak a tőzsdén. A CNBC beszámolója szerint a cég több mint négy évet dolgozott a folyamat megindításán.
Vágólapra másolva!

A vállalat több mint négy éve dolgozik a bank indításán, és már tavaly márciusban megkapta a működéshez szükséges hatósági jóváhagyást. Az újonnan megnyitott Square Financial Services egy ipari bank, vagyis korlátozott pénzügyi szolgáltatásokat kínál. A bank a Szövetségi Betétbiztosítási Társaság (FDIC) által biztosított betéti számlákat és hiteleket kínálja azoknak a kisvállalkozóknak, amelyek korábban már használták a vállalatot fizetés-és tranzakciófeldolgozásra.

Az említett banki szolgáltatások bevezetésével olyan riválisok figyelmét keltheti fel, mint a PayPal, amely hasonló lehetőségeket kínál az ügyfelei számára.

A vállalat részvényei a héten már több százaléknyit erősödtek, miután a bank megkezdte tevékenységeit.

Miben új ez a szolgáltatás?

A Square hitelt ad a kisvállalatoknak, melyek úgy törlesztik azt, hogy a cég levesz körülbelül 10 százalékot minden kártyás vagy hitelkártyás bevételük után.
Illusztráció Forrás: 123RF

A Salt Lake City-i székhelyű vállalat közölte, hogy leányvállalata eleinte üzleti hitel- és betéttermékek kínálására fog összpontosítana. A banki szolgálatások megindítását megelőzően, a Square a kölcsönöket a Celtic Bankkal kötött partnerségen keresztül bocsátotta ki.

Amrita Ahuja, a Square pénzügyi igazgatója a bejelentéssel kapcsolatban elmondta:

A vállalat szóvivőjének elmondása szerint a vállalat nem várja, hogy az új bank 2021-ben lényeges hatást gyakoroljon mérlegére, bevételére vagy jövedelmére. Hozzátette, hogy a vállalat továbbra is hiteleket fog eladni a harmadik fél befektetőinek. Mindezek ellenére a Square lépése előkészítette az utat más fintech cégek előtt is, amelyek esteleg ki akarják hagyni közvetítőt a banki ügyeikből.