A kormány már több mint 400 ezer ember munkahelyének megtartását segítette

Bodó Sándor, államtitkár
Budapest, 2020. január 13. Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium újonnan kinevezett államtitkára a kinevezési okmány átadásán a Sándor-palotában 2020. január 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Már több mint 400 ezer ember munkahelyének megvédését és újrateremtését segítette a kormány a bértámogatási programokkal - mondta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

A járvány első szakaszában munkahelyvédelmi és munkahelyteremtő programok indultak, akkor mintegy 280 ezer munkavállalót segítettek. Később bértámogatási programot indítottak a vendéglátásban, turizmusban, valamint a szolgáltató ágazatban dolgozóknak, ezeket eddig 115 ezer ember tudta igénybe venni.

Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A kutatás-fejlesztési program, valamint a 25 év alatti fiatalokat, illetve alacsonyabb végzettségűek támogatását célzó programok pedig elérhetőek jelenleg is. Mindezekre összesen 120 milliárd forintot fordított eddig a kormány az államtitkár közlése szerint.