Meghosszabbították a Széchenyi Kártya Program kríziskonstrukcióit

KAVOSZ - Széchenyi Kártya Hitelprogram
Vágólapra másolva!
A Széchenyi Kártya Program Kríziskonstrukciói 2021. december 31-ig már biztosan a vállalkozók rendelkezésére állnak, miután a kormány 2021. június 30-áról 2021. december 31-éig meghosszabbította ezen hitelek igénybevételének a lehetőséget.
Vágólapra másolva!

„A Széchenyi Kártya Program azonnal reagált a koronavírus járvány kitörésekor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakmai támogatása mellett 2020 tavaszán kríziskonstrukciókat hoztunk létre a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretein belül a bajba jutott vállalkozások mielőbbi megsegítésére" – mondta Krisán László, a Széchenyi Kártya Programot koordináló KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

A vezérigazgató bejelentette, hogy a konstrukciók eredetileg 2020 év végéig kerültek meghirdetésre, majd első ízben az igénybevételi határidejük 2021. június 30-éig lett meghosszabbítva, és most a legújabb rendelkezések szerint, az Európai Bizottság vonatkozó Közleményével összhangban a Krízishitelek

minimum 2021. december 31-éig a vállalkozók rendelkezésére állnak.

KAVOSZ - Széchenyi Kártya Hitelprogram Forrás: KAVOSZ - Széchenyi Kártya Program/Facebook

A Program számai egyértelműen visszajelezték, hogy a vállalkozások éltek a lehetőséggel: a Széchenyi Kártya Program Kríziskonstrukciói keretében azok indulása óta már több mint 33 ezer hitelkérelmet nyújtottak be a vállalkozások, több mint 1000 milliárd forint értékben.

A Széchenyi Kártya Program Krízishitelei a jelenlegi helyzet főbb problémáira adhatnak megoldást:

• Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz a napi működési költségekre, évi fix 0,1 százalékos kamattal,
• Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel a munkahelyek megőrzésére, évi fix 0,1 százalékos kamattal,
• Széchenyi Likviditási Hitel a vállalkozás működtetéséhez szükséges forgóeszköz beszerzésekre, évi fix 0,2 százalékos kamattal,
• Széchenyi Beruházási Hitel Plusz a beruházások finanszírozására, évi fix 0,5 százalékos kamattal,
• Széchenyi Turisztikai Kártya kifejezetten a turisztikai ágazatban tevékenykedő cégek működésének fenntartására,
• Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz az agrár vállalkozások fejlesztési, beruházási elképzelései megvalósulásának segítésére, évi fix 0,5 százalékos kamattal.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a vállalkozások számára a napi kiadásaik finanszírozása az elsődleges: a Program keretében 2020-ban megkötött hitelszerződések 97 százaléka, a szerződött hitelösszeg tekintetében pedig az ügyletek 95 százaléka volt folyószámla- vagy forgóeszközhitel.

A Program hiteleit a területi kamarák, a VOSZ és a KAVOSZ irodáiban érhetik el a vállalkozások, ahol a munkatársak ingyenesen segítik őket a megfelelő hiteltípus kiválasztásában - hangsúlyozta Krisán László.