Az amerikai részvénypiacon nagyon sokan követik a legendás befektető, Warren Buffett tevékenységét. Most azonban kiderült, vagyonokat lehetett keresni azzal, ha valaki időben befektetett Buffett cégébe.

A milliárdos befektető, Mario Gabelli nagyon jól járt azzal, hogy bízott Warren Buffett cégének sikerében. Az amerikai befektetési guru vállalata, a Berkshire Hathaway ugyanis egy egész vagyont hozott Gabellinek – írja a Business Insider.

Gabelli a Gamco Investors nevű befektetési cég vezérigazgatója, és két alapján keresztül több mint 200 darabot vett a Berkshire A-listás részvényeiből az 1980-as évek végén. Gabelli egy interjúban nemrég közölte, átlagosan 6000 dollárt fizetett a részvényekért.

Berkshire HathawayForrás: Investing.com

A papírba vetett bizalom pedig meg is térült. Manapság ugyanis ezek a részvények 370.000 dollár fölött forognak. Gabelli tehát az 1980-as években hozzávetőleg 1,3 millió dollárt költött Berkshire részvényekre, a befektetés értéke pedig napjainkra nagyjából 83 millió dollár. Ez elképesztő, 6200 százalékos növekedést jelent.

Gabelli alapjainak (Gabelli Asset Fund, Gabelli Equity Trust) hivatalos adatközlése szerint összesen 218 darab Berkshire részvényt tartottak december 31-én, 76 millió dollár értékben. Ha azt nézzük, hogy azt követően a Berkshire papírja 9 százalékos erősödéssel új csúcsra futott, Gabelli az idei évben is örülhet a régi befektetésének.