Fontos bejelentés érkezett a nullaszázalékos gyorskölcsönről

% bankjegy CHF hitel felirat Forinthitel deviza pénz hitel kamat
Devizahitel forintosítása illusztráció
Vágólapra másolva!
Jelentősen bővül azoknak a vállalkozásoknak a köre, amelyek elsőként igényelhetik a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönét. A módosítás célja, hogy azok a vállalkozások is forráshoz juthassanak, melyeket a március 8-tól életbe lépő új korlátozó intézkedések kedvezőtlenül érintenek. A Gazdaság-újraindítási Akcióterv részeként induló hitelprogram március 8-án még az eredeti TEÁOR-számokat tartalmazó termékleírással indul, de rövid időn belül elérhető lesz azon vállalkozások számára is, akik az új korlátozások által érintettek. A hitel feltételei nem változnak, továbbra is nullaszázalékos kamat és 100 százalékos előleg mellett kérhető az MFB Pontok hálózatában, maximum 10 millió forint hitelösszegig - írják közleményükben.
Vágólapra másolva!

Az MFB megkezdte a hiteltermék átdolgozását, hogy a legrövidebb időn belül beadhassák hitelkérelmüket az MFB Pontokon azok a vállalkozások is, melyeknek az új korlátozó intézkedések miatt jelentősen csökken a bevételük. A jelenleg 25 ágazatot tartalmazó TEÁOR-lista további ágazatokkal és ennek megfelelő TEÁOR-számokkal bővül, annak megfelelően, hogy a kormány a lezárások miatt kiket részesít további bértámogatásban.

A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön hitelprogram küldetése, hogy segítséget nyújtson a Covid-19-járvány gazdasági hatásaival leginkább érintett ágazatokban.

A hitel széleskörűen felhasználható a bér, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve az újranyitáskor szükséges készletek finanszírozására is. A minimum 1 millió, maximum 10 millió forint hitelösszegig elérhető kölcsön elsősorban a mikro- és kisvállalkozások számára kínál segítséget és megoldást.

Illusztráció Forrás: MTI/Faludi Imre

A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön a teljes futamidő alatt fix nullaszázalékos kamatozású, nem kapcsolódnak hozzá banki költségek (kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj, szerződésmódosítási díj), és akár 0 százalékos saját forrással is elérhető. A hitelt 10 éves futamidővel és 3 éves törlesztési türelmi idő mellett igényelhetik a vállalkozások, a hitelszerződés megkötését követően 100 százalék előleg folyósításával. A program keretösszege 100 milliárd forint, de a keretösszeg bővíthető, ha a vállalkozások forrásigénye ezt indokolja.

A program az eredetileg meghatározott főtevékenységeket végző vállalkozások számára március 8-tól már elérhető az MFB Pontok hálózatában (a Takarékbank Zrt., a Budapest Bank Zrt., valamint az OTP Bank Nyrt., az MKB Bank Nyrt. és a Gránit Bank Zrt. megkülönböztetett fiókjaiban).

A kibővített tevékenységi köröket tartalmazó TEÁOR-kódok listáját a döntést követően az mfb.hu és az Összetartók.hu oldalon teszi elérhetővé a Fejlesztési Bank.