Eladásra szánta el magát a Tesla egyik nagy rajongója

Tesla, Budapest, illusztráció
Vágólapra másolva!
Miközben a Tesla részvénye az elmúlt hónapok egyik sztárja volt az amerikai tőzsdén, van a vállalatnak egy olyan régi rajongója, aki most igen jelentős részvénycsomagtól szabadult meg. Ron Baron befektetési vállalata, a Baron Capital „fájó szívvel" adott el 1,8 millió darab Tesla részvényt az elmúlt hónapokban.
Vágólapra másolva!

Különös üzletről érkezett hír a napokban a Tesla részvényeivel kapcsolatban. A milliárdos amerikai befektető, Ron Baron cége ugyanis augusztus óta összesen 1,8 millió darab Tesla részvényt adott el, miközben Baron úgy nyilatkozott, hogy az elektromos autókat gyártó cég papírja akár 2000 dollárig is fölmehet a következő 10 évben – írja a CNBC.

Baron hosszú ideje Tesla részvényes, és

azzal indokolta az eladást, hogy Elon Musk cégének papírjai elkezdtek túl nagy részt kapni egyes portfóliókban.

Vagyis kockázatkezelési átszervezésre volt szükség. Kiemelte, „fájó szívvel" szabadult meg a részvényektől, de ő maga egyetlen papírt sem adott el az 1,1 millió darabos, személyes Tesla részvénycsomagjából.

A Baron Capital a hivatalos adatközlések szerint több mint 6,1 millió darab Tesla részvényt tartott február utolsó napjáig – a papírokat átlagosan 42,34 dollárért vették. A vállalat közölte, 1,2 millió darab részvényt 400 és 900 dollár közötti áron adtak el.

Részvényeket adott el a Tesla egyik legnagyobb rajongója Forrás: AFP/2010 Getty Images/Justin Sullivan

A Tesla részvénye egyébként tavaly 338 százalékot erősödött, és nemrég megütötte a 900 dolláros szintet is. A cég piaci értéke nagyjából 596 milliárd dollár.

Baron kiemelte, még mindig szilárdan hisz a Teslában, és meg is mondta Elon Musknak, hogy „ő lesz az utolsó, aki kiszáll a cégből".

A befektető júniusban úgy nyilatkozott, a Tesla piaci értéke végül elérheti a 2000 milliárd dollárt is.

Az üzlet mögött valószínűleg az áll, amire Baron már korábban is utalt, vagyis hogy a vállalata igyekszik nagyobb hangsúlyt fektetni más elektromos autókat gyártó cégek részvényeire is – ezzel diverzifikálva a befektetési portfóliókat.