Tőzsdére menne Londonban a Deliveroo brit ételszállítási cég, miután a vállalat igen sikeres évet zárt üzletileg 2020-ban.

A brit Deliveroo ételszállítási cég hétfőn jelentette be, hogy tőzsdére menne Londonban, miután rekord növekedést produkált 2020-ban – írja a Reuters.

A kezdeti nyilvános részvénykibocsátás (IPO) tervezett értéke több mint 7 milliárd dollár, és ezzel az elmúlt évek egyik legnagyobb tőzsdére lépése lehet a londoni tőzsdén.

Ezzel párhuzamosan a cég közölte, hogy az online platformján mért, úgynevezett bruttó tranzakciós érték tavaly 64,3 százalékkal 4,1 milliárd fontra bővült a 2019-es 2,5 milliárdról, ami hatalmas növekedést jelent az ételszállító forgalmában.

A piac nagyon várja a Deliveroo tőzsdére lépésétForrás: AFP/NurPhoto/Nicolas Liponne

A Deliveroo azonban még így is veszteséges maradt, noha jelentősen javított az eredményén. Tavaly 223,7 millió fontos (308,93 millió dollár) veszteséget produkált a vállalat, szemben a 2019-es 317,3 millió fontos veszteséggel.

Nem véletlen, hogy sokan várják a Deliveroo IPO-ját, mivel a tavalyi növekedés után a befektetők további lendületes bővülést várnak a cégtől a következő időszakban. Innen nézve az sem meglepő, hogy az üzlet mögé olyan óriások álltak be, mint a Goldman Sachs, a JPMorgan, a Bank of America, a Citi vagy a Jefferies.