Tőzsdére menne a brit ételkiszállítási cég

Deliveroo
Restaurant Food Delivery company 'Deliveroo' employee, Billy Shannon at work in Camden Town, north London in November 17, 2016. Lunch hour has just started in the north London borough of Camden, which means it's crunch time for Billy Shannon, a fresh-faced food-delivery courier. Dressed in thermal clothing to ward off the autumnal cold, the 18-year-old jumps on his bike as an order comes in, mindful that he is paid not by the hour, but by the number of deliveries he makes. / AFP PHOTO / DANIEL LEAL-OLIVAS
Vágólapra másolva!
Tőzsdére menne Londonban a Deliveroo brit ételszállítási cég, miután a vállalat igen sikeres évet zárt üzletileg 2020-ban.
Vágólapra másolva!

A brit Deliveroo ételszállítási cég hétfőn jelentette be, hogy tőzsdére menne Londonban, miután rekord növekedést produkált 2020-ban – írja a Reuters.

A kezdeti nyilvános részvénykibocsátás (IPO) tervezett értéke több mint 7 milliárd dollár, és ezzel az elmúlt évek egyik legnagyobb tőzsdére lépése lehet a londoni tőzsdén.

Ezzel párhuzamosan a cég közölte, hogy az online platformján mért, úgynevezett bruttó tranzakciós érték tavaly 64,3 százalékkal 4,1 milliárd fontra bővült a 2019-es 2,5 milliárdról, ami hatalmas növekedést jelent az ételszállító forgalmában.

A piac nagyon várja a Deliveroo tőzsdére lépését Forrás: AFP/NurPhoto/Nicolas Liponne

A Deliveroo azonban még így is veszteséges maradt, noha jelentősen javított az eredményén. Tavaly 223,7 millió fontos (308,93 millió dollár) veszteséget produkált a vállalat, szemben a 2019-es 317,3 millió fontos veszteséggel.

Nem véletlen, hogy sokan várják a Deliveroo IPO-ját, mivel a tavalyi növekedés után a befektetők további lendületes bővülést várnak a cégtől a következő időszakban.

Innen nézve az sem meglepő, hogy az üzlet mögé olyan óriások álltak be, mint a Goldman Sachs, a JPMorgan, a Bank of America, a Citi vagy a Jefferies.