Egymilliárd eurót invesztál németországi székhelyű kutatási célú tevékenységének fejlesztésébe a következő három évben az Apple - jelentette be a cég szerdán.

Az Apple 2019-ben vette át az Intel Kirchheim unter Teck városban működő mobil távközlési modem részlegét. A beruházások keretében egyebek között a müncheni kutató-fejlesztő központot az Apple európai chip-tervező központjává léptetik elő. 

Az egységben az Apple tájékoztatása szerint azóta már a világ legkülönbözőbb régióiból toborzott 1500 mérnök dolgozik energiaszabályozási, alkalmazásfuttatási, vezeték nélküli adatátviteli technológiai fejlesztési feladatokon. Az Apple Németországban mintegy 4 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

IllusztrációForrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Norikazu Tateishi

Az Apple az iPhone, iPad és Mac termékeihez korábban a Qualcomm és az Intel processzorait használta, az elmúlt években azonban megkezdte saját félvezető alkatrészeinek a tervezését és a gyártását is. A bajorországi fejlesztő részlegnek nagy szerepe volt az Apple saját processzorának a kifejlesztésében.

A müncheni fejlesztési központ a vállalat tájékoztatása szerint az 5G megoldások mellett a nagyobb teljesítményt, adatátviteli sebességet és kapcsolattartási megoldásokat nyújtó következő generációs technológiák kifejlesztésében is fontos szerepet kap.