Egymilliárd eurót fektet németországi kutatás-fejlesztésbe az egyik nagy techvállalat

Apple / Tokyo COMPANY enterprise business corporation firm LOGO logotype symbol mark corporate bearing INSIGNIA trademark LABEL badge Japan Japanese famous famed noted notable well-known celebrated renowned illustrious distinguished logo
The logo of Apple Inc. is seen at Omotesando in Shibuya Ward, Tokyo on January 19, 2020. ( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
Egymilliárd eurót invesztál németországi székhelyű kutatási célú tevékenységének fejlesztésébe a következő három évben az Apple - jelentette be a cég szerdán.
Vágólapra másolva!

Az Apple 2019-ben vette át az Intel Kirchheim unter Teck városban működő mobil távközlési modem részlegét. A beruházások keretében egyebek között a müncheni kutató-fejlesztő központot az Apple európai chip-tervező központjává léptetik elő.

Az egységben az Apple tájékoztatása szerint azóta már a világ legkülönbözőbb régióiból toborzott 1500 mérnök dolgozik energiaszabályozási, alkalmazásfuttatási, vezeték nélküli adatátviteli technológiai fejlesztési feladatokon.

Az Apple Németországban mintegy 4 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

Illusztráció Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Norikazu Tateishi

Az Apple az iPhone, iPad és Mac termékeihez korábban a Qualcomm és az Intel processzorait használta, az elmúlt években azonban megkezdte saját félvezető alkatrészeinek a tervezését és a gyártását is.

A bajorországi fejlesztő részlegnek nagy szerepe volt az Apple saját processzorának a kifejlesztésében.

A müncheni fejlesztési központ a vállalat tájékoztatása szerint az 5G megoldások mellett a nagyobb teljesítményt, adatátviteli sebességet és kapcsolattartási megoldásokat nyújtó következő generációs technológiák kifejlesztésében is fontos szerepet kap.