Egy 2009-es amerikai szuperprodukció mentheti meg a kínai mozikat

Sam Worthington és Zoe Saldana az Avatar című filmben
Sam Worthington és Zoe Saldana az Avatar című filmben
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, a 2009-es Avatar visszatér a kínai mozikba ezen a hétvégén, és új rekordot is dönthet az eddigi kasszasikerek között. Kína így csábítaná vissza a mozikba a nézőket, miközben a koronavírus-járvány miatt az új filmbemutatók akadoznak.
Vágólapra másolva!

Kína igen különös módját választhatja annak, hogy visszacsábítsa a mozikba a nézőket. A kínai újévi időszakban ugyanis most kevés, kasszasikerre esélyes film került a vásznakra, elsősorban a koronavírus-járvány iparági hatásainak köszönhetően.

Most viszont a friss hírek szerint Kínában újra műsorra tűznék a 2009-es Avatart, azt remélve, hogy ezzel fellendíthetik a jegyeladásokat.

A lépés ráadásul a Disneynek is komoly lökést jelenthetne, tekintve, hogy az Avatar a filmtörténet egyik legnagyobb jegyeladást produkáló alkotása. A Disney egyébként 2019-ben zárta le a tárgyalásokat, melyek következtében megszerezte a 20th Century Fox stúdió eszközeit, beleértve James Cameron filmjének jogait is – írja a CNBC.

Különleges módon csábítanák vissza nézőket a kínai mozik Forrás: AFP/Str

Emellett pont a Disneyhez kötődik az Avatar trónfosztása is a jegyeladások terén. Az Avatart ugyanis a Bosszúállók: Végjáték taszította le az első helyről, közel 2,8 milliárd dolláros jegyár-bevétellel, világszerte.

Most azonban az Avatar új erőre kaphat, köszönhetően a kínai lépésnek. Cameron filmje mindössze kevesebb mint 7,4 millió dollárral marad el a Végjáték mögött, vagyis nem kizárt, hogy könnyedén visszaveszi az első helyet.

Az sem mellékes, hogy a Disney 2022-ben készül kiadni az Avatar folytatását, vagyis a stúdió már csak ezért is örülhet a plusz pormóciónak.

Jelen állás szerint a Disney uralja a legnagyobb jegyeladásokat produkáló filmek toplistáját. A lista első két helyezettje mellett ugyanis a harmadik jogai is nála vannak. A bronzérmes a Titanic, amely egykor a Paramount Pictures és a 20th Century Fox közös produkciója volt. Emellett viszont a Disney a top10-es listáról nyolc alkotás jogait birtokolja. A fentiek mellett ezek között szerepel a Star Wars: Ébredő erő, a Bosszúállók: Végtelen háború, Az oroszlánkirály 2019-es remake-je, a Bosszúállók, valamint a Jégvarázs 2.