Egyelőre csak részlegesen nyílik meg Magyarország legújabb bevásárlóközpontja

Spar
Vágólapra másolva!
A kaposváriak és a környékbeliek napi szükségleteinek ellátásáról gondoskodva március 11-én, azaz csütörtökön részlegesen megnyílik Kaposvár legújabb bevásárlóparkja, az S-Park - olvasható a Spar közleményében.
Vágólapra másolva!

Március 11-én nyílik a somogyi megyeszékhely legmodernebb kiskereskedelmi egysége, az S-Park Kaposvár Bevásárlópark.

A jelenleg érvényben lévő járványügyi korlátozások értelmében a központ azon üzletei nyitnak meg, amelyek a lakosság alapellátásához szükségesek,

így a 6600 négyzetméteres Interspar, a közel 600 négyzetméteres dm drogéria és a 150 négyzetméteres Ofotért csütörtöktől biztosítja az alapvető szükségletek kielégítéséhez szükséges vásárlás lehetőségét Kaposvár és a környező régió lakossága számára.

Amint a járványügyi előírások megengedik, az S-Park egésze a további üzletekkel, mint Hervis, Deichmann, Euronics, Pepco, KIK és McDonald's, egységesen megnyit. A bevásárlópark 11.200 négyzetméteren elterülő üzleteinek márkakínálata és szolgáltatásai hozzájárulnak Kaposvár és vonzáskörzetének minőségi kiszolgálásához.

Csütörtökön nyílik az S-Park üzletközpont Forrás: S-Park

A tulajdonos és üzemeltető SES Magyarország a Spar Magyarországgal közös fejlesztésben létrejövő bevásárlóparkját rekordidőnek számító 10 hónap alatt a Market Építő Zrt. kivitelezte.

A bruttó 11 milliárd értékű bevásárlópark több mint 180 munkavállalónak ad munkalehetőséget Kaposváron.

A beruházás Kaposvár keleti városrészén, a 610-es út Dombóvár felé vezető szakaszán egy 50.000 négyzetméteres telken valósult meg. Az építkezés 2020 márciusában kezdődött és december végére az összes szükséges engedély megszerzése után készült el; januártól március elejéig pedig az üzletbelsők kialakítása zajlott.

A koncepció kialakítása során a külső design mellett fontos szempont volt a környezettudatosság: a fa tetőpanelek, energiatakarékos led-technológia tudatos használata, elektromos autótöltők telepítése, emellett pedig az Interspar áruházban környezetkímélő hűtő-fűtőrendszer, valamint ózonbarát, hulladékhőt is hasznosítani képes szén-dioxidos hűtőközegű hőszivattyús rendszer kerültek beépítésre.

A külső tereprendezés során 22.000 négyzetméter utat aszfaltoztak le és térkőburkolatot helyeztek el, illetve 15.000 négyzetméter gyepesített zöldterületet hoztak létre. Az L alakú épületrész középső szabad területén valósul meg tavasz végétől egy pihenőpark, melynek részeként elsőként egy modern játszótér kerül kialakításra.

Az S-Park Kaposvár legmodernebb kereskedelmi egysége Forrás: S-Park

A létesítmény gyalogosan, kerékpárral, motorral, autóval vagy tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető; a parkolóban több mint 550 felszíni parkoló (beleértve 12 elektromos töltőhelyet is) várja a gépjárművel érkezőket.

A Spar Csoporthoz tartozó SES ismét egy fontos mérföldkőhöz érkezett el az S-Park megvalósításával: az S-Park Kaposvárral az SES portfóliója 6 országban 30-ra nőtt.