Készpénzzel töltött tortával lépett meg egy csaló

narancsos torta
Vágólapra másolva!
Kreatív ötlettel állt elő egy csaló Ausztráliában, amikor egy brisbane-i sütődéből készpénzzel töltött tortát rendelt. Végül nem csak a süteményben lévő összegre tett szert, hanem magára az édességre is.
Vágólapra másolva!

Az egyik közösségi felületen keresztül vette fel a kapcsolatot egy brisbane-i cukrásszal az a csaló, aki egy különleges rendeléssel nem csak készpénzt, de a süteményt is ellopta a vállalkozástól. A szélhámos arra kérte az ott dolgozót, hogy nagyobb összegű készpénzzel töltsön meg neki egy tortát, hogy ismerősének meglepetést tudjon okozni, amikor belevág a finomságba.

Az egyetlen ember, aki viszont tényleg meglepődött az a cukrász volt, amikor kiderült, hogy a torta átvételénél a csaló hamis banki átutalásról szóló bizonylatot mutatott fel.

Illusztráció Forrás: Ktunde

Az ügy részleteiről egyelőre annyi ismert, hogy a Calamvale-i rendőrkapitányság tisztjei jelenleg csalás ügyében nyomoznak. A Queenslandi Rendőrség közleményében az áll, hogy a gyanúsított a vásárlás során egy banki átutalásról szóló bizonylatot mutatott be, mielőtt elhagyta volna a személyre szabott születésnapi tortával a helyszínt. Később kiderült, hogy a felmutatott nyugta hamis volt, és a különleges édességért az átvert áldozat sosem kapta meg a kért összeget.

A rendőrség az eset kapcsán felhívta az emberek figyelmet arra, hogy a közösségi oldalokon lefolytatott üzleti tevékenységek során mindig tegyenek külön óvintézkedéseket, hogy megelőzzék a hasonló eseteket. Mindemellett fizetés során mindig ellenőrizzék, hogy az átutalással kért összeg megérkezett-e számlájukra, illetve válasszák meg körültekintően, milyen időpontban és hol találkoznak az így szerzett ügyfelekkel.