Hiány van a briteknél a kerti bútorokból

Úszd meg olcsón, vagy nyúlj mélyen a zsebedbe - A legtrendibb kerti bútorok
Vágólapra másolva!
Nagy-Britanniában a lakosság nagyon készül a nyárra és a koronavírus-járvány utáni nyitásokra. Ez pedig mára különös gazdasági hatással jár, ugyanis a kiskereskedők számára is érezhető hiány kezdett kialakulni kerti bútorokból. Ennek oka részben a kereslet megugrása, de sokat számítanak a megnövekedett beszerzési költségek is.
Vágólapra másolva!

Különös gazdasági hatása van annak, hogy a britek elkezdtek készülni a koronavírus-járvány utáni nyitásra és a jó időjárásra. Ahogy ugyanis sokan tervezik a közös programokat, hirtelen hiány kezdett mutatkozni kerti bútorokból – írja a BBC.

A problémát azonban csak részben okozza a megnövekedett kereslet.

A másik nehézség, hogy a kiskereskedők egyre drágábban tudják csak beszerezni a termékeket

– derül ki a Leisure and Outdoor Furniture Association nevű szervezet adataiból. Ráadásul a kínálati probléma már olyan óriásokat is érint, mint például az IKEA. A svéd áruházlánc egyébként arra számít, hogy az ellátási láncok helyzete normalizálódni fog, mire a fizikai üzletek újranyitnak.

Illusztráció Forrás: Dreamstime

A beszerzési nehézségeket hangsúlyozta Gina Hinde, a szervezet egyik képviselője, amikor rámutatott, elképesztően megdrágultak a szállítmányozási költségek. Kiemelte, tavaly a szervezet által képviselt 70 gyártó és értékesítő nagyjából 1200 dollárért tudott megvásárolni egy szállítmányt Kínából és Indonéziából.

Ez a költség mára 7000 és 10.000 dollár között mozog. Volt azonban olyan cég, amely 17.000 dollárt (több mint 5 millió forint) fizetett egyetlen konténerért

– tette hozzá.

Az elmúlt hónapokban egyébként számos iparágban komoly problémát okozott a konténerhiány. Sok esetben ugyanis bőven volna kereslet, viszont jelentősen akadozik a kínálat a szállítmányozási korlátok miatt.