Hatalmas a kereslet az újraindítási gyorskölcsönre

koronavírus, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, Budapest, étterem, vendéglátás, bár, zárva, üres, szék, 2021.02.08.
Vágólapra másolva!
Hatalmas a kereslet az újraindítási gyorskölcsönre: az OTP Bank üzemeltette pontokon már az első héten több ezer cég érdeklődött a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került társaságoknak szánt új, kamatmentes konstrukció iránt - írta a csütörtöki Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Átlagosan 8 millió forint kölcsönt vennének fel az érintettek. A befogadott kérelmekben megjelölt összeg a hitelintézetnél már megközelíti a 2 milliárdot - közölte a lap.

A legtöbb jelentkező a szálláshely-szolgáltatás és vendéglátás, valamint a művészeti, szórakoztatási és szabadidős szolgáltatások területén működik Fotó: Csudai Sándor - Origo

A kamatmentesen igényelhető konstrukció összegének felső határa 10 millió forint, a törlesztést pedig elég 3 év múlva megkezdeni.

Lezárt üzleti terv kell

A gyorskölcsönt 55 ágazat vállalkozásai, valamint egyesületei kérhetik. A forrás felhasználható készletek beszerzésére, működési költség fedezésére, bér- és járulékfizetésre, valamint a rezsiköltségek finanszírozására is.

A kölcsön fontos feltétele, hogy az igénylő rendelkezzen lezárt üzleti évvel 2019-re, mert

a felvett összeg nem haladhatja meg a 2019-es árbevételét.

Az első hét adatai alapján az OTP Banknál a legtöbb jelentkező a szálláshely-szolgáltatás és vendéglátás, valamint a művészeti, szórakoztatási és szabadidős szolgáltatások területén működik. A budapesti és Pest megyei, valamint az északkelet-magyarországi társaságok voltak a legaktívabbak.
Az OTP Bank honlapján néhány kérdés megválaszolása után bárki megnézheti, hogy cége jogosult-e a gyorskölcsönre - olvasható a Magyar Nemzetben.