Jelentkezett a nyereményért az ötöslottó történetének ötödik legnagyobb nyertese

lottó, lottózó, Szerencsejáték zrt.
Budapest, 2019. március 22. Lottószelvények a Szerencsejáték Zrt. Csalogány utcai lottózójában Budapesten 2019. március 22-én. Minden idők harmadik legnagyobb nyereménye, 3,414 milliárd forint a tét az Ötöslottó hétvégi sorsolásán. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
A napokban jelentkezett az a szerencsés nyertes, aki az Ötöslottó több mint 63 éves történetének ötödik legmagasabb nyereményét vitte el a tavaly decemberben. A játékos közel nyégymilliárd forintnak örülhet, az összegből ingatlant és autót is venne, de a befektetetésen is gondolkodik.
Vágólapra másolva!

– 2; 19; 27; 29; 86 – ez volt az az öt szám, amellyel tavaly év végén összesen 3,959 milliárd forintot nyert egy hazai játékos az Ötöslottón – írja csütörtöki közleményében a Szerenecsejáték Zrt. A játékos kitöltötte a nemzeti lottótársaság nagynyertesekre vonatkozó kérdőívét is, ami lehetőséget biztosít a nyertesnek, hogy információkat oszthasson meg saját magáról, terveiről, illetve játékszisztémájáról.

Minidig ezekkel a számokkal játszik

A kérdőív alapján kdierült többek között, hogy a játékos még soha nem nyert hasonlóan magas összeget, valamint, hogy hol önállóan, hol pedig a barátival együtt szokott játszani. Az viszont továbbra is rejtély, hogy a mostani nyereményén kell-e osztoznia valamelyik ismerősével vagy pedig a teljes összegről egyedül ő rendelkezik.

Az Ötöslottó több mint 63 éves történetének ötödik legmagasabb nyereményét vitte el a szerencsés nyertes tavaly decemberben Forrás: MTI/Mónus Márton

A szelvényt Budapesten adta fel és az is kiderült, hogy

a számokhoz személyes kötődés is fűzi;

hiszen megtalálhatóak köztük hozzátartozóinak születési dátumai, valamint élete fontos eseményeinek időpontjai is, így nem meglepő, hogy mindig ugyanazt az 5 számot játssza meg.

Ingatlant és autót is venne

– A játékos az internetről tudta meg, hogy nyert, és azt is bevallotta, hogy az örömtől és meglepettségtől sokáig képtelen volt megszólalni. Elsőként a közeli családtagjaival közölte a jó hírt, akikkel megosztja majd a nyereményét. Az Ötöslottó ötödik legnagyobb nyertese arra számít, hogy az élete nem fog teljes mértékben átalakulni a nyereménynek köszönhetően, azonban tisztában van azzal, hogy a körülményei változni fognak – olvasható a közleményben.

Arra kérdésre, hogy mire költi majd a nyereményét, első helyen konyhai eszközök és berendezések beszerezését jelölte meg, de a későbbiekben új ingatlant és gépjárművet is szívesen vásárolna.

Hosszabb távon a befektetést is fontolóra veszi,

amelyhez szakember segítségét szeretné igénybe venni.

A Szerencsejáték Zrt. a közelményben emlékeztetett, hogy a játékosnak a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a nyereményért.