Nem sok olyan ember él a Földön, aki ne játszott volna már el a gondolattal, hogy mit csinálna, ha hirtelenjében milliárdok hullanának az ölébe. Pedig arra, hogy ez megtörténjen, elég csekély az esély. Egész pontosan 1:43 949 268-hoz, ha az ötös lottóval próbálunk szerencsét.

Ahogy az Origo megírta, a napokban jelentkezett az a szerencsés nyertes, aki az ötös lottó több mint 63 éves magyarországi történetének ötödik legmagasabb nyereményét vitte el. 2; 19; 27; 29; 86 – ez volt az az öt szám, amellyel 3,959 milliárd forintot nyert egy játékos a tavaly decemberi sorsoláson:

A nyertes kitöltötte a Szerencsejáték Zrt. nagynyertesekre vonatkozó kérdőívét, amiből kiderül, hogy arra számít, hogy az élete nem fog teljes mértékben átalakulni a nyereménynek köszönhetően, azonban tisztában van azzal, hogy a körülményei változni fognak.

Ők tippeltek eddig a legszerencsésebben

A közel 4 milliárd forintos nyeremény talán még nem, de az biztos, hogy a világ eddigi legnagyobb jackpotja, 1,586 milliárd dollár (476 milliárd forint), gyökeresen megváltoztatta a nyerteseinek életkörülményeit. Az Egyesült Államokban zajló Powerball játékon 2016-ban három pár is szerencsésnek mondhatta magát, akik felosztották a rekordösszegű pénzt maguk közt.

John and Lisa Robinson a világ eddigi legnagyobb jackpot-nyerteseinek egyik győztes párjaForrás: YouTube/InsideEdition

Az egyetlen nyertesnek járó valaha fizetett legnagyobb lottónyereményt egy észak-karolinai szerencsés kaparintotta meg, ami a Mega Millions lottó 2019-es 1,537 milliárd dolláros (461 milliárd forint) jackpotjából származott. Egy másik multimilliárdos győztes a New York-i Robert Bailey volt 2018-ban, aki 25 éven át minden héten ugyanazt a számkombinációt játszotta meg, mielőtt a 687 milliós (206 milliárd) Powerball-jackpot egyik felét elvitte volna.

Robert BaileyForrás: YouTube/CBS New York

Az Egyesült Királyság eddigi legtöbbet érő lottószelvényének nyertesei a skóciai North Ayrshire-i Largs-ból érkező Chris és Colin Weir. A pár 2011-ben 161,6 millió fontot (69 milliárd forint) zsebelhettek be.

Colin és Chris WeirForrás: AFP/Wattie Cheung

Kis magyar lottónosztalgia

Magyarországon az elmúlt 63 év legnagyobb ötöslottó-nyereményét 2020. március 28-án sorsolták, és a szerencsés 6,431 milliárd forintot vihetett haza. Egyébként az országban az első egymilliárd forint feletti összeget 1999-ben nyerték.

Habár a lottó már a monarchia idején divatos volt az országban, a II. világháborút követően a Rákosi-diktatúra nem tartotta a „proletár erkölcsiséghez" illőnek a játékot, ezért a háború utáni első ötöslottó-húzást 1957. március 7-én tartották meg, és a boldog nyertes akkoriban mesésnek számító 880 ezer forintot vihetett haza.

Kattintson a képre, és nézze meg galériánkat arról, hogyan lottóztak évtizedekkel ezelőtt Magyarországon!

Kattintson a képre a korabeli lottógalériáért!Forrás: Fortepan / Rádió és Televízió Újság