Patrióta gazdaságpolitikára van szükség

GYÖRGY László
Békéscsaba, 2020. július 1. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára az Opel, Honda, Mazda, Kia és Isuzu autók értékesítésével és szervízelésével foglalkozó Körös Autócentrum Kft. bértámogatási okiratának átadásán a cég békéscsabai telephelyén 2020. július 1-jén. Békés megyében 844 millió forintból 5512 ember munkahelyét sikerült megmenteni a gazdaságvédelmi akciótervvel - mondta az államtitkár. MTI/Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
A piacgazdaságban a legnagyobb anyagi jólétet mindig a patrióta gazdaságpolitika hozta el. Azok az országok lettek sikeresek, amelyek a saját közösségük, nemzetük érdekeit tekintették elsődlegesnek - mondta a Magyar Nemzetnek az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!

György László szerint a baloldali liberális gazdaságpolitikusok nem hisznek abban, hogy Magyarország képes olyan teljesítményre, amelyre építeni lehet. A megoldást mindig kívülről várják, ugyanakkor éppen azokat az országokat tekintik megmentőnek, amelyek patrióta gazdaságpolitikát folytatnak. Ilyen hozzáállással azonban nem lehet a magyar érdekeknek érvényt szerezni.

Ismertette, hogy

2010 óta a kormány az energiaszektorban 29-ről 59 százalékra növelte a hazai tulajdoni hányadot, a bankszektorban 40-ről 57 százalékra, továbbá számos területen működnek nemzetközileg is versenyképes magyar vállalkozások.

Mindez hozzájárult ahhoz, hogy 2020-ban a járvánnyal egy biztos alapokon álló ország nézhetett szembe.

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára Forrás: MTI/Rosta Tibor

- mutatott rá György László.

Ez a helyzet a tudással is - tette hozzá -, ezért kap kiemelt szerepet a gazdaság újraindításában a felsőoktatás fejlesztése. Az 1500 milliárd forintos fejlesztési forrásnak köszönhetően a felsőoktatásban biztosított az a technológiai háttér, amely ma már elengedhetetlen a versenyképes fejlődéshez.
György László a gazdaság újraindítását segítő programokról szólva kiemelte, hogy a kormány 2020 márciusa óta 970 milliárd forintnyi beruházás támogatásáról döntött, ami csaknem kétezer milliárd forintnyi fejlesztés megvalósulásához járul hozzá.