Kiderült, mennyit költenek idén a szülők húsvéti ajándékokra

plüss figura
Vágólapra másolva!
A magyar szülők jellemzően 3-5 ezer forintot költenek idén gyermekenként húsvéti ajándékra a Regio Játék friss kutatása alapján. A rendhagyó körülmények miatt a legtöbb esetben online vásárol a nyuszi, a kosárérték idén átlagosan 10 ezer forint körül alakul a játékkereskedő értékesítési adatai alapján. Az ünnepi kosárba többnyire édesség, játék és mesekönyv kerül.
Vágólapra másolva!

A Regio Játék 2406 fős mintán végzett kutatásában résztvevők közel 30 százaléka 3-5 ezer forint értékben vásárol ajándékot, a szülők egyötöde pedig 7 ezer forintnál is többet szán a húsvéti meglepetésre gyermekenként. „Az élet úgy hozta, hogy idén is rendhagyó módon ünnepelnek a családok, ezért sok szülő olyan ajándékkal lepi meg gyermekét, amellyel a lakásban is tud játszani, továbbá a szezonnak megfelelően előkelő helyen végeztek a kreatív készletek és társasjátékok mellett a szabadtéri játékok is" – ismertette a kutatási eredményeket Gyaraki Dávid marketingvezető.

A felmérés szerint a játékok mellett édességet, mesekönyvet és kifestőt is hoz a nyuszi.

Illusztráció Forrás: Shutterstock/Poprotskiy Alexey

Top 5 játékkategória húsvétkor a vállalat adatai szerint 2021-ben:

1. Kreatív, fejlesztő játékok
2. Szabadtéri játékok
3. Társasjátékok
4. LEGO készletek
5. Plüssjátékok

A kialakult helyzetben megváltoztak a vásárlási szokások: a lehetőségek beszűkülésével a legtöbben online választanak ajándékot, a megkérdezettek 53 százaléka 1-2 héttel, 31 százaléka több héttel az ünnep előtt szerzi be a meglepetéseket, míg az utolsó pillanatra a tavalyi 30 százalékkal szemben idén csak 16 százalékuk hagyja a vásárlást.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Gyaraki Dávid marketingvezető a vállalat közleményében elmondta: "Az elmúlt egy évben a szülők megtapasztalták, hogy a webáruházi vásárlás más, mint a játékbolt, ahol azonnal haza tudják vinni a kiszemelt játékot, így korábban megrendelik az ajándékot, hogy biztosan odaérjen az ünnepre. Az online kosárértékünk húsvétkor 10 ezer forint, ami jelentősen megközelíti a játékpiac legerősebb időszakának, a karácsonynak az átlagos értékeit."