Thummerer Vilmos 2019-es évjáratú Egri Chardonnay Battonage-a a legfényesebben csillogó aranyérmet hozta haza a Chardonnay világbajnokságról, Franciaországból.

A Chardonnay du Monde nemzetközi borverseny a világ legjobb Chardonnay borait ismeri el. Itt találkozik a világ borászainak színe-java, hogy összemérjék boraikat. A márciusban megrendezett megmérettetésen 36 ország 604 bortétele szerepelt. Ebben a rangos mezőnyben nyert aranyérmet egyedüli magyarként a Thummerer Pincészet Chardonnay-ja.

Ez az eredmény azért is különösen értékes számunkra, mert a Chardonnay du Monde a többi nemzetközi versenytől jóval szigorúbb minőségi előírásokat támaszt, az egyik legmagasabb presztízsű díjak egyike" – mondta Thummerer Vilmos, a pincészet alapítója.

A Thummerer Pincészet aranyérmes Egri Chardonnay Battonage boraThummerer Pincészet

Hozzátette: Magyarország nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményt ért el, hiszen kilenc éremmel a negyedik helyen végzett a rangos verseny éremtáblázatán, Franciaország, Svájc és Kanada mögött. "Nagyon kellett ez az elismerés a hazai borászatnak, mert a mögöttünk álló nehéz év után ki vagyunk éhezve a sikerre. Úgy gondolom, joggal lehetünk büszkék" - tette hozzá.

A Thummerer Pincészet aranyérmes bora közepes intenzitású, aranysárga megjelenésű. Illatában trópusi gyümölcsök és lédús szőlő keveredik elegáns tölgyes tónusokkal, valamint battonage-fűszerekkel.