Az elmúlt évtizedekben a játékpiac óriási átalakuláson ment keresztül. Sokat változtak az alapanyagok, a technológiák, és a kereskedelem is. Bár a húsvéti ajándékozás nem minden családban általános, de sok helyen ilyenkor is volt és van minek örülniük a kisebbeknek. Ennek kapcsán összeállításunkban megmutatjuk azokat a meglepetéseket, amelyeket az 1960-as, 1970-es, 1980-as évek „nyuszija" a leggyakrabban hozott a gyerekeknek.

Az ezredforduló előtt a játékok vásárlása még nem volt olyan egyszerű, mint ma. Online vásárlás híján, nem volt elég az egérrel való kattintgatás, a gyerekek részéről pedig nem egyszer állhatatos, órákig tartó könyörgést igényelt a szülők irányába, akiknek aztán a játékboltba kellett menniük, és remélniük, hogy maradt még raktáron az akkor divatos kütyükből. 

Kattintson az alábbi képre, galériánkban összegyűjtöttünk néhány igazi játékkülönlegességet néhány évtizeddel korábbról!

A régi gyerekkorok kedvenc játékaiért kattintson a galériára!Forrás: Fortepan / Fortepan

Összeállításunk persze csak egy szűk válogatást mutat be. Rengeteg régi illetve kevésbé régi játék éli napjainkban újra fénykorát, számos helyen lelhetők fel ilyen termékek, sőt, működik kifejezetten retro játékokra szakosodott online áruház is.