Rengeteg autót szállított le a Rolls-Royce az elmúlt negyedévben

Rolls-Royce Cullinan
At Brussels Dream Cars Show 2020 the brand Rolls-Royce exhibits its model Rolls-Royce Cullinan Black Badge on January 09, 2020, in Brussels, Belgium. (Photo by Daniel Pier/NurPhoto) (Photo by Daniel Pier / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A világ a koronavírus-járvány miatt a második világháború óta nem tapasztalt gazdasági visszaeséssel nézett szembe tavaly. Úgy tűnik azonban, hogy nem mindenkit érintett olyan rosszul a válság, a milliárdosok ugyanis minden számítás szerint még vagyonosabbak lettek. Nem csoda hát, hogy a lezárások utáni "kiszabaduláskor" a szupergazdagok már a legújabb luxusautókkal szeretnének hasítani.
Vágólapra másolva!

Ennek egyértelmű jelét mutatja az is, hogy a csúcskategóriás autógyártók, mint például a Rolls- Royce, a Bentley és a Lamborghini egyaránt erős eladási számokat tapasztaltak a közelmúltban.

A BMW tulajdonában lévő luxusautó-társaság, a Rolls-Royce új értékesítési rekordot állított fel az első negyed

évben.

1380 autót szállított le ebben az időszakban, ami 62 százalékos növekedést jelent az előző év azonos periódusához képest. A vállalat szerint a kereslet különösen erős a közel 3 tonnás terepjáró, a Cullinan iránt, amelynek ára 335.000 dollárnál (105 millió forint) kezdődik, de jellemzően több mint 400.000 dollárra (120 millió forint) kúszik fel a személyre szabott extrák hozzáadásával.

Rolls-Royce Cullinan Forrás: AFP/NurPhoto/Daniel Pier

Az új Ghost modellre is hatalmas a kereslet. Az autó irányára 332.000 dollárról indul (99,6 millió forint), és olyan különleges, opcionális kiegészítőket is tartogat, mint a belső LED tető, amely a csillagos ég szimulálására szolgál, azoknak a vásárlóknak, akiknek a csillagos ég határát "súroló" ár sem lenne elég.

Rolls-Royce Ghost Forrás: AFP/-

A Rolls-Royce gépjármű szektora az első negyedéves eladásokat tekintve a valaha mért legjobb periódusát élte meg, pedig már 116 éve annak, hogy Henry Royce első kéthengeres Royce 10-ese kigördült a manchesteri gyárból.

Ráadásul a cég szerint a megrendelések 2021 második felére is rekordgyorsasággal sokasodnak.