Parancsra pisil sört a híres robotkutya

Boston Dynamics’ robot dog Spot
Vágólapra másolva!
A 2016-ban bemutatott Spot nevű robotkutya csak pár éve lett elérhető a nyilvánosság számára 75 ezer dollárért (körülbelül 22 millió forint). A borsos ár viszont nem akadályozta meg a youtubert, Michael Reeves-et abban, hogy beszerezze magának a szerkezetet, és beprogramozza úgy, hogy robot képes legyen egy pohárba sört pisilni.
Vágólapra másolva!

A The Verge a cikkében megírta, hogy egy híres youtuber játékszere lett a 75 ezer dolláros robotkutya, amelyet a Boston Dynamics fejlesztett ki. A Spot elnevezésű négylábút Michael Reeves úgy szerette volna beprogramozni és átalakítani, hogy a találmány parancsra képes legyen egy pohárba sört pisilni.

Illusztráció Forrás: twitter / Michael Reeves

Reeves népszerűsége abból ered, hogy csatornáján számos merész ötletet valósított már meg, amire általában több millióan kíváncsiak. Egyik legnépszerűbb feltöltésében, amit több mint 21 millióan láttak, egy robotporszívót programozott be úgy, hogy sikítson, amikor valaminek nekiütközik. Viszont legújabb 16 perces videójában úgy alakította át a Boston Dynamics kutyáját, hogy

a robot számos sikertelen próbálkozás után végül sikeresen sört pisilt egy pohárba.

A felvételt jelenleg több mint 7 millióan nézték meg Youtube-on.

A youtuber elmondása szerint az átprogramozott robotkutya az esetek 35 százalékában talál bele a pohárba.

Az évek során a "mobil" robotika területén vezető innovátorrá vált vállalat robotkutyája számtalan híres videóban található meg az interneten, hiszen a találmányt többféle feladat elvégzésére szánja a vállalat globálisan. A Spotot Magyarországra az Alza.hu hozná el, de egyelőre még nem világos a magyar fogyasztói ár és a konkrét felhasználás.