Az M1-es metró állapota egyre égetőbb kérdés a fővárosi tömegközlekedésben, eddig azonban forráshiány miatt a vonal felújításának még a tervezése sem kezdődött meg. Most viszont úgy néz ki, a központi büdzsé több mint egymilliárd forintot biztosít a projektre - írja a Világgazdaság.

Csaknem hároméves csúszás után a megvalósulás útjára léphet a Millenniumi Földalatti Vasút (M1-es metró) rekonstrukciója és fejlesztése. A projekt kapcsán még 2018 nyarán nyerte el a Főmterv Zrt. a BKK által a kiviteli tervezésre és a vonatkozó engedélyek megszerzésére kiírt közbeszerzést, ám a nettó 2,5 milliárdos összegről szóló keretszerződés mindeddig nem lépett hatályba. Így sem a tervek nem készültek el, sem a tervezési munka nem vette kezdetét. Ennek oka, hogy jóllehet a kormány már 2017-ben 660 millió forintot ítélt meg az előkészítésre, a főváros az első ütemhez szükséges fennmaradó részt azóta sem tudta előteremteni. 

A tervezői keretszerződés több munkarészből áll, az egyes blokkokat csak egyben lehet lehívni. Az első az M1-es metró meglévő szakaszának felújítási és a vonal Vigadó téri meghosszabbításának feladatait tartalmazza, ennek ára áfa nélkül mintegy 1,15 milliárd forint. Vagyis a korábban megítélt kormányzati támogatáson felül még 490 millió forintot igényel.

Szerelvény az 1-es metróvonal, a Millenniumi Földalatti Vasút, közismert nevén a kisföldalatti Mexikói úti végállomásánForrás: MTI/Máthé Zoltán

Budapest büdzséjében erre továbbra sem találtak pénzt, ám úgy tűnik, már nem is kell, mert a kormány ezt a tételt is megfinanszírozza. Erről a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) március 25-i ülésén határozat is született, amely azt mondja ki, hogy a Fővárosi Önkormányzat és a kormány közötti döntés-előkészítő fórum egyetért azzal, hogy a műszaki tartalom 1149,9 millió forintos fedezetét központi költségvetési forrásból biztosítsák.  Az erről szóló támogatási szerződést még az idén aláírnák, a kifizetés pedig jövőre esedékes. 

A Világgazdaság érdeklődésére a BKK megerősítette, hogy az M1-es metró 2018-as tervezési keretmegállapodását valóban megkötötték, a teljesítését pedig eddig a pénzszűke gátolta meg.

A kisföldalatti modernizálásával még a 2007–2013-as uniós finanszírozási ciklusban kezdett el foglalkozni az akkor még Vitézy Dávid vezette BKK. Megoldás azonban azóta sem született.

A fővárosi metróhálózat átlagosan 99,75 százalékos pontossággal felelt meg 2012–2018 között a vonatkozó vonatközlekedési tervnek. A mutató értéke más európai metróüzemekhez viszonyítva is jónak számít. A kisföldalatti állapota ugyanakkor égető kérdés, a meghibásodási mutatói az 1970-es évekből származó járművek magas életkora miatt is jóval gyengébbek. Ezek cseréjéről a gazdasági portál tudomása szerint szintén tárgyalásokat folytat a főváros és a kormány, a beszerzés előkészítése szintén állami támogatásból történik.