Elektromos autók játékváltozatával tér vissza a Matchbox

Matchbox Tesla
Vágólapra másolva!
A BBC tudósítása szerint a Matchbox gyártóvállalata a Mattel, valós elektromos járműveken alapuló játékautók sorozatát hozza hamarosan forgalomba, amelyek közül néhány majdnem 100 százalékban újrahasznosított anyagok felhasználásával készül.
Vágólapra másolva!

A Matchbox elsőként a Tesla Roadster mini változatát hozza majd forgalomba, amelyet más modellek és kicsinyített töltőállomások is követnek majd. A játékkészítő ezzel a módszerrel szeretné felhívni a gyerekek figyelmét az autózás környezeti hatásaira.

A piacra kerülő egyéb Matchbox autók a Nissan, a Toyota és a BMW által gyártott elektromos és hibrid járműveken alapulnak.

A Tesla Roadster lesz az első 99 százalékban újrahasznosított anyagból készült öntvénymodell, amely jövőre érkezik a boltokba.

A játékautó nagyrészt újrahasznosított cinkből és műanyagból készül, és csupán egy százalékban nem újrahasznosított rozsdamentes acélból. A termék papír és farost összetételű csomagolásban kerül forgalomba.

A Matchbox Tesla autója Forrás: MATTEL/mattel.com

A készletek célja a környezettudatosság növelése a gyermekek körében, valamint, hogy „a Matchbox rajongók következő generációja tudatosabban terelje egymást a fenntartható jövő irányába" – jelentette ki Roberto Stanichi, a Mattel Inc. játékgyártó vállalat egyik vezetője.

– fűzte hozzá Stanichi.

A Matchbox egy 1953 óta létező brit székhelyű játékgyártó, amelynek anyavállalata az amerikai Mattel Inc., évente több mint 40 millió öntvényes autót ad el.

A Mattel Inc. prognózisa szerint 2030-ra az összes terméke és csomagolása 100 százalékban újrahasznosított, vagy bio-alapanyagból fog készülni.

Ez a törekvés nem egyedülálló, ugyanis más cégek, köztük a Lego is megkezdte a „zöld" játékok gyártását.

A Lego első lépése a fenntarthatóság irányába, hogy a műanyag csomagolását papírral helyettesíti még idén. Ennek igénye egyébként gyerekektől érkezett a dán cég felé.

A Lego három év alatt nagyjából 400 millió dollárt fordít majd a fenntarthatóbbá válására.

Habár a Lego játéktéglák műanyagból készülnek, a vállalat már keresi az ezt helyettesítő alternatív anyagokat.

A Waitrose kiskereskedő cég nemrégiben kijelentette, hogy ezentúl nem értékesít olyan gyermekmagazinokat, amelyek műanyag eldobható játékokat tartalmaznak, így járulva hozzá a környezetszennyezés leküzdéséhez. A kiskereskedő szerint az ingyenes műanyag játékok rövid élettartammal rendelkeznek, és nem lehet őket egyszerűen újrahasznosítani.

A játékkésző vállalatok számára nagy segítséget jelentenek a termékeikkel játszó gyermekektől érkező javaslatok, ötletek a környezetet kevésébé terhelő működés érdekében.