Egy hét a fenntarthatóság jegyében

fenntarthatósági témahét
Vágólapra másolva!
Gyorsan változó világunkban, a fenntarthatósághoz kötődő témák szinte napi szinten foglalkoztatják az embereket. Az oktatásért felelős szakemberek ezért úgy döntöttek, itt az ideje elkezdeni felkészteni a diákokat az előttünk álló globális változásokra. Ennek jegyében rendezik meg 2021. április 19–23. között 6. alkalommal a Fenntarthatósági Témahetet, amely mára a köznevelés egyik legnépszerűbb programsorozatává nőtte ki magát.
Vágólapra másolva!

A tanév rendjében is szereplő 1 hetes programsorozaton minden hazai és határon túli iskola a munkatervében meghatározott módon vehet részt, illetve szervezheti meg az adott témával összefüggő tanítási órákat, foglalkozásokat. Minden évben 3 kiemelt témára fókuszálnak a szervezők, ezekben a témákban készülnek a pedagógusok a tanórákra és ezek köré a témák köré szerveződnek a különféle kísérőprogramok is. 2021. évben a három kiemelt téma: az erdő, a zöld gazdaság és a fenntartható közösségek.

Illusztráció Forrás: PontVelem Nonprofit Kft.

Amennyiben egy pedagógus szeretne csatlakozni a kezdeményezéshez, nincs más dolga, mint egy pár lépéses regisztrációval megadni az iskola adatait és máris részt vehet tanítványaival számos pályázaton és versenyen, vagy online tanórán, valamint rendelkezésére áll 30 féle tanóravázlat amiből szabadon válogathat.

Illusztráció Forrás: PontVelem Nonprofit Kft.

A Témahét fővédnöke a kezdetektől Áder János köztársasági elnök, aki minden évben tanórát tart középiskolásoknak és általános iskola felső tagozatosoknak az éppen aktuális kiemelt témákban. Idén a tanóra online kerül megrendezésre, 2021. április 19-én 10.00 órakor kezdődik és a Fenntarthatósági Témahét honapján bárki megtekintheti.

Áder János köztársasági elnök nyitó előadásával indul az idei témahét Forrás: PontVelem Nonprofit Kft.

A Fenntarthatósági kiemelt támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Kék Bolygó Alapítvány és szervezője a PontVelem Nonprofit Kft.