Összesen 3000 programozót tervez felvenni világszerte a német Daimler autóipari óriás, ahogy a vállalat igyekszik gyorsítani az elektromos járművek fejlesztését.

A Daimler legújabb bejelentése szerint a cég 1000 új programozói állást hirdet meg az S-Class modell gyártásával összefüggésben. A szakemberek feladata elsősorban az elektromos autókhoz tartozó operációs rendszer fejlesztése lesz – írja a Reuters az Automobilwoche értesülése alapján.

A mostani felvételi hullám azonban csak egy része a Daimler szélesebb körű projektjének, melynek keretében összesen 3000 programozót alkalmaznának világszerte. A Daimler szoftverfejlesztési központjai Berlinben, Tel-Avivban, Seattle-ben, valamint Pekingben találhatók.

Programozókkal erősít a DaimlerForrás: Daimler AG/© Daimler AG/"Mercedes-Benz Ag - Global Communications Mercedes-Benz Cars & Vans"

A Daimler teljesen elektromos autókhoz tartozó MBOS rendszere a tervek szerint 2024-ben kerül piacra, ahogy a német vállalat igyekszik felvenni a versenyt a Teslával, illetve próbál ellenállni a Szilícium-völgy előretörésének az autóiparban.

A saját fejlesztés felpörgetése azért is fontos, hogy mert így elérhetővé válik, hogy a Mercedes-Benz kontrollálja a járművek minden elemét, beleértve az ügyfélfelületeket is – mondta Sajjad Khan, a Daimler zászlóshajójának számító Mercedes márka technológiai vezetője.