Hárommilliárd forintos bírságot kapott a brit kiskereskedelmi óriás

szavatossági idő, best before date
WOMAN IN KITCHEN Model. CHASSENET / BSIP
Vágólapra másolva!
A Tesco áruházainak 7,56 millió fontot (körülbelül 3,2 milliárd forintot) szabtak ki büntetésként, amiért lejárt szavatosságú ételeket adott el üzleteiben Nagy-Britanniában. A Tesco szóvivője szerint a vállalat azonnali lépéseket tett a probléma orvoslására - derül ki a The Irish Times beszámolójából.
Vágólapra másolva!

A brit óriásvállalat 7,56 millió fontos (körülbelül 3,2 milliárd forintos) büntetését a birminghami bíróság szabta ki, mindemellett további 95 ezer font ügyészi költség, illetve 170 font pótdíj kifizetésére kötelezte a céget.

A bírságot azután szabták ki, miután a Tesco huszonkétszer sértette meg az Egyesült Királyság Élelmiszerbiztonsági és Higiéniai Szabályzatát 2016 és 2017 között.

Illusztráció Forrás: AFP/Photononstop/Eric Audras

A vizsgálatokra akkor került sor, amikor a helyi hatóságokhoz számtalan panasz érkezett be olyan élelmiszerek eladására vonatkozóan, amelyek felhasználási határideje rég lejárt. Ezután az élelmiszer-felügyelők összesen három városi élelmiszer-kiskereskedelmi helyiséget kerestek fel és ellenőriztek le, ahol lejárt minőségű termékeket találtak.

A Tesco egyik szóvivője elmondta:

Hozzátette, hogy azonnali lépéseket tettek a probléma megoldásának érdekében, illetve eljárásaiknak köszönhetően biztosítják, hogy a jövőben nem fog előfordulni még egyszer hasonló eset.